Είναι ευέλικτη μέσα στην πόλη, ενώ μπορεί να παίξει άνετα τον ταξιδευτή για μια εκδρομή. Η νέα Honda CRF250 Rally βασισμένη σχεδιαστικά στη αγωνιστική HRC CRF450 RALLY Dakar, φέρνει κάτι νέο στην αγορά. Πέρα από το ότι είναι ικανή να τρέξει σε ειδικές διαδρομές της ερήμου, προσφέρει και μία πραγματική αίσθηση περιπέτειας σε αναβάτες που προτιμούν μία ελαφριά, ευκολοδήγητη μοτοσυκλέτα.

Σε όλο τον κόσμο ή μέσα στην πόλη, η CRF250 Rally βρίσκεται στο στοιχείο της. Οι ασύμμετροι προβολείς είναι τεχνολογίας LED, όπως και τα φλας. Το μεγάλο ρεζερβουάρ υπόσχεται άφθονη αυτονομία, και τα νέα ψηφιακά όργανα περιλαμβάνουν δείκτη στάθμης καυσίμου και στροφόμετρο. Συγκεκριμένα, το ρεζερβουάρ καυσίμου 10 λίτρων (συμπεριλαμβανομένης της ρεζέρβας 1,6 λτ) προσφέρει αυτονομία πάνω από 320 χλμ, χάρη σε μία κατανάλωση 33,3 χιλιόμετρα ανά λίτρο.

Η επίπεδη τάπα συνδυάζει πρακτικότητα καθώς παραμένει σταθερή στο ρεζερβουάρ σε κάθε ανεφοδιασμό και καλαισθησία. Μπροστά, η ανεξάρτητη ζελατίνα, το φέρινγκ και τα καλύμματα του ψυγείου παρέχουν προστασία από τον αέρα, ενώ η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα αποπνέει ένα μινιμαλιστικό στυλ MX. Οι μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και το μεγάλο ύψος από το έδαφος αποτελούν εχέγγυα σε μεγάλες αποστάσεις εκτός δρόμου, ενώ ένας μεγαλύτερος, πλευστός εμπρός δίσκος – και το ABS που μπορεί να απενεργοποιηθεί για το πίσω φρένο – παρέχει αξιόπιστη επιβράδυνση. Οι επιδόσεις του υδρόψυκτου, μονοκύλινδρου κινητήρα DOHC 250cc της CRF250 RALLY εστιάζουν τόσο στη ροπή στις χαμηλές στροφές όσο και στην μέγιστη ισχύ και τη γραμμική απόδοση. Η μέγιστη ισχύς των 25 ίππων αποδίδεται στις 8.500 σ.α.λ. με τη μέγιστη ροπή των 22.6Nm να επιτυγχάνεται στις 6.750 σ.α.λ. Το Honda CRF250 Rally είναι άμεσα διαθέσιμο στην τιμή των 6.490 ευρώ.