Δύο ήταν τα μηνύματα που στάλθηκαν το Σαββατοκύριακο στον εκ Πειραιώς ορμώμενο ποδοσφαιρικό σύλλογο με νοοτροπία μεσαιωνικού φεουδάρχη. Το πρώτο αφορά τους διαιτητές. Οι υπηρέτες της καθεστωτικής νοοτροπίας αντιλήφθηκαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως οι ρέφερι δεν φοβούνται πια να διορθώνουν αποφάσεις και να καταλογίζουν πέναλτι, αφού τα κάστρα έχουν μετατραπεί σε καπνίζοντα ερείπια.

Η ισχύς τού άλλοτε διαχειριστή της ποδοσφαιρικής εξουσίας βρίσκεται σε κατάσταση ρίκνωσης, προκαλώντας θυμηδία και ειρωνικά σχόλια των αντιπάλων που βρίσκονται αναπάντεχα ενώπιον αυτού του θεάματος.

Το δεύτερο μήνυμα αφορά το μέλλον που γίνεται μέρα με τη μέρα παρόν. Οι φτερούγες των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δυνάμωσαν προκαλώντας παρόξυνση της ανασφάλειας του αρχομανούς της Σούπερ Λίγκας.

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως η εποχή που ο Καίσαρας καταδίκαζε ή έδινε άφεση με την κίνηση του αντίχειρα περνά στην Ιστορία. Η εξουσία περνά στην Ποδοσφαιρική Σύγκλητο και ο αυτοκράτορας νιώθει τη γη να υποχωρεί κάτω από τα πόδια του.

Στην αρχαία Αίγυπτο, αν ο ασθενής πέθαινε στην εγχείρηση, η τιμωρία για τον γιατρό ήταν ο ακρωτηριασμός και των δύο χεριών του. Πολύ φοβούμαι πως κάποιοι από τους υπηρέτες που έχουν αναλάβει ρόλο ποδοσφαιρικού γιατρού για να κρατήσουν στη ζωή τον ψυχορραγούντα φεουδάρχη θα έχουν το ίδιο κακό τέλος.