Πήρε το όνομα της από τη βιβλική Ναζαρέτ, αλλά αυτήν την περίοδο την επισκέπτονται κυρίως οι πιστοί του σερφ για να δαμάσουν τα τεράστια κύματα που έχουν κάνει διάσημο ανά τον κόσμο αυτό το ψαροχώρι της Πορτογαλίας. Το μικρό βίντεο του Πορτογαλικού Οργανισμού Τουρισμού μας ταξιδεύει για λίγο σε αυτήν την παραλία – φαινόμενο. Τα τεράστια κύματα που θα δείτε, δημιουργούνται λόγω της υποθαλάσσιας τάφρου η οποία ξεκινά ανοικτά στον Ατλαντικό Ωκεανό και καταλήγει λίγο έξω από τις ακτές της Ναζαρέ.

Εδώ άλλωστε έχει καταγραφεί το παγκόσμιο ρεκόρ του μεγαλύτερου κύματος πάνω στο οποίο έχει ισορροπήσει ποτέ ένας σέρφερ. Η αρχή έγινε το Νοέμβριο του 2011, όταν ο Γκάρετ ΜακΝαμάρα από τη Χαβάη κατάφερε να ισορροπήσει πάνω σε ένα γιγάντιο κύμα 23,8μ. και έκανε το πρώτο ρεκόρ. Ναι, ακολούθησε και άλλο! Στις 28 Ιανουαρίου του 2013, ο ΜακΝαμάρα επέστρεψε και ισορρόπησε επιτυχώς πάνω σε ένα κύμα 29 μέτρων περίπου.

Η Ναζαρέ βρίσκεται στην Κεντρική Πορτογαλία περίπου 128 χλμ. βόρεια της Λισαβόνας. Το καλοκαίρι γεμίζει από παραθεριστές όλων των φυλών που θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο στην τεράστια παραλία της και τις βουτιές στα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού. Αν βρεθείτε εδώ και δεν διψάτε για περιπέτεια δαμάζοντας τα άγρια κύματα, η βόλτα με το τελεφερίκ που συνδέει την Πράια (τον παραθαλάσσιο οικισμό) με τον παλαιό οικισμό που είναι κτισμένος στην κορυφή ενός βράχου, θα σας αποζημιώσει.