Οι τελευταίες αναλύσεις για τον αγωνιστικό κατήφορο του Ολυμπιακού από τους άτυπους εκπροσώπους των αντιπάλων των Ερυθρολεύκων μοιάζουν με την απελευθέρωση της αποθηκευμένης ενέργειας ενός συμπιεσμένου ελατηρίου.

Γιατί κατέρρευσε ο Ολυμπιακός; Γιατί δεν ευνοείται πλέον από τη διαιτησία. Επιχείρημα του συρμού που δικαιολογεί τη μέχρι τώρα κριτική ματιά των δοκησίσοφων απέναντι στην ομάδα του Πειραιά αλλά και των αποτυχημένων πολιτικών των αφεντικών τους.

Οι τελευταίοι βέβαια είναι τεχνοκράτες και παρά τις διαμαρτυρίες και τις ανακοινώσεις περί διαιτησιών, ξέρουν πολύ καλά πως το πρόβλημα των ομάδων τους και η αγωνιστική υπεροπλία του Ολυμπιακού οφείλονταν αλλού: στα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η απουσία του Ολυμπιακού φέτος από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση του στέρησε ένα πολύ μεγάλο ποσό από τον προϋπολογισμό του. Πέρυσι, για παράδειγμα, μόνο από τα μπόνους εισέπραξε 32.958.000 ευρώ. Για να καλύψει αυτή την τρύπα αναγκάστηκε μεσούσης της περιόδου να πουλήσει τον καλύτερο παίκτη του, τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Εδωσε επίσης τον Ιντέγε, έναν παίκτη που βοηθούσε πολύ στην επίθεση. Αν οι Ερυθρόλευκοι δεν καταφέρουν και του χρόνου να έχουν παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, η κατάσταση γι’ αυτούς θα χειροτερέψει. Και κάποιοι θα συνεχίσουν να γράφουν για τις διαιτησίες, ξεχνώντας εγκλήματα όπως αυτό που έγινε το Σάββατο στο γήπεδο του Ατρομήτου.