Την ώρα που η κυβέρνηση κλυδωνίζεται και βλέπει τη δυναμική της να εξασθενεί αλλά μαζί της να καταρρέει η χώρα, στο ΠΑΣΟΚ αντί να ασχοληθούν με αυτά άρχισαν τις ομφαλοσκοπήσεις. Ακόμη χειρότερα, μπήκαν σε μια συζήτηση που δεν είχαν λόγο. Αντί να χάνουν τον χρόνο τους με τις αγωνίες της κυβερνητικής πλειοψηφίας η οποία ψάχνει στηρίγματα τώρα που τα πάντα διαλύονται γύρω τους, θα μπορούσαν απλώς να κάνουν αντιπολίτευση που όπως όλα δείχνουν αποδίδει και πολιτικούς καρπούς.

Δεν τους φθάνει που ο ΣΥΡΙΖΑ τούς κατασυκοφαντούσε για μια πενταετία και ενίοτε τους εξευτέλιζε με βία και χυδαιότητες που δεν είχαν προηγούμενο, ξαφνικά τους έπιασε πρεμούρα για τις… μυρωδιές του Νίκου Φίλη.

Ξεχνούν αυτοί που θα έπρεπε να θυμούνται ότι το άλλοτε κραταιό κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου πλήρωσε βαρύ τίμημα στην περίοδο της κρίσης όχι μόνον για τα δικά του λάθη και παραλείψεις αλλά και γιατί δεν άντεξε στον εθνολαϊκισμό των αντιπάλων του. Τώρα που σιγά σιγά αποκαθίσταται η λογική και αποκαλύπτονται οι αυταπάτες και οι καθαρές απάτες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν λόγο να γίνονται το πρόβλημα ή ακόμη χειρότερα να επιτρέπουν στους κυβερνητικούς να τους κουνούν και το δάχτυλο.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα στη χώρα και θα κριθεί με όρους ιστορικούς για τα θετικά του και τα αρνητικά του, αλλά δεν μπορεί να είναι έρμαιο στις ορέξεις τυχοδιωκτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η Φώφη Γεννηματά που βλέπει να ξαναγίνεται μόδα το κόμμα της οφείλει να υπερβεί τον εαυτό της και να ανοίξει πόρτες και παράθυρα να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Στεγανά και φοβικές προσεγγίσεις δεν αρμόζουν στην παρούσα φάση. Εχει καταφέρει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να κεντρίσει εκ νέου το ενδιαφέρον μιας σημαντικής μερίδας πολιτών που εξαπατήθηκαν και αναζητούν τρόπους επιστροφής στη δημοκρατική παράταξη. Υπάρχει πεδίον δόξης αρκεί να μην προσπαθήσουν να μοιάσουν στον δυνάστη τους που τους διέλυσε και τώρα τους ζητά να γίνουν ουρά του. Το ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς αποφασίσει να λέγεται στο μέλλον έχει λόγο ύπαρξης αρκεί να διατηρήσει τον αυτόνομο πολιτικό του λόγο χωρίς συμπλέγματα.