Είναι ντίζελ, οικογενειακών προδιαγραφών, SUV, ιαπωνικό και ιδιαίτερα ταξιδιάρικο. Το Honda CR-V με τον 1,6 DTec των 160 ίππων έχει και ένα ακόμη ατού: ένα ολοκαίνουριο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, που πλέον δίνει ένα ακόμη ισχυρό αβαντάζ στο ιαπωνικό μοντέλο.

Το νέο μοντέλο που διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά αποτελεί ένα από τα ισχυρά χαρτιά της φίρμας στην κατηγορία των SUV με πολύχρονη παρουσία. Εστιάζοντας την προσοχή μας στο καινούργιο κιβώτιο, προσφέρει ευρύτερη κλιμάκωση σχέσεων, μεγαλύτερη τελική σχέση από το μηχανικό και κατ’ επέκταση μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και θορύβων σε ταχύτητες ταξιδιού. Σαν αποτέλεσμα ο 1.6lt/160PS της Honda έχει την καλύτερη αναλογία ισχύος – κατανάλωσης που υπάρχει στην κατηγορία. Η Honda κάνει λόγω για κατανάλωση 4,9 l/100km (μικτός κύκλος).

Σε επιδόσεις, το CR-V καταφέρνει να επιταχύνει από τα 0-100χλμ σε 10’’ με την τελική των 197 χλμ. να δίνουν έναν καθαρόαιμο ταξιδιάρικο χαρακτήρα.

Επιπλέον ο οδηγός έχει στη διάθεσή του επιλογή Sport στη λειτουργία του κιβωτίου, που όμως ελάχιστα διαφοροποιεί την σβελτάδα, οπότε καλό είναι να οδηγούμε στην θέση Drive, όπου οι επιδόσεις τελικά δεν υστερούν, η ποιότητα κίνησης είναι καλύτερη και το καύσιμο σαφώς λιγότερο.

Στο μακροσκελή εξοπλισμό του ξεχωρίζουμε μεταξύ άλλων το Σύστημα Προειδοποίησης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης – Forward Collision Warning που ανιχνεύει τον κίνδυνο σύγκρουσης αναγνωρίζοντας το όχημα (αυτοκίνητο ή φορτηγό) που βρίσκεται ακριβώς μπροστά, με τη βοήθεια της κάμερας πολλαπλών χρήσεων. Το σύστημα λειτουργεί όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα από 15χλμ/ώρα και πάνω. Εάν ανιχνευτεί κίνδυνος σύγκρουσης, προειδοποιεί με οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις.

Η νέα έκδοση με το εννιάρι κιβώτιο κοστίζει 37.600 ευρώ. Προσφέρεται με 5ετή εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν σέρβις και οδική βοήθεια, ενώ η αντιπροσωπεία σε συνεργασία με την Alpha Bank έχει πετύχει επιτόκιο χρηματοδότησης για την αγορά όποιου Honda, 5,9%.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κινητήρας: 1.597 κ.εκ.

Ισχύς: 160 ίππου στις 4.000 σ.α.λ.

Ροπή: 350 Nm στις 2.000 σ.α.λ.

Κιβώτιο: Αυτόματο ΖF, 9 σχέσεων

Τελική ταχύτητα: 197 χλμ/ώρα

Επιτάχυνση 0-100: 10΄΄