Τρεις μαθητές Λυκείου υλοποίησαν μια ξεχωριστή ιδέα: Να λάβουν μαθήματα μαγειρικής ώστε να είναι σε θέση να μαγειρέψουν φαγητό για αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη σήμερα στη κοινωνία μας.

Ο Ανδρέας Ζέης, ο Χρήστος Κουλουβάτος και ο Απόστολος Μυλωνάς θέλησαν να συνδυάσουν στοιχεία, όπως η δημιουργικότητα και η ενεργή συμμετοχή, στο πλαίσιο του International Baccalaurate. Επικοινώνησαν με την οργάνωση που μάχεται τη σπατάλη τροφίμων «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», η οποία τους πρότεινε διάφορους κοινωφελείς φορείς που θα χρειάζονταν το φαγητό που μαγείρευαν τα παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο εκατοντάδες μερίδες λαχταριστού φαγητού βρήκαν το δρόμο του προς διάφορα συσσίτια της Αθήνας.

Μάλιστα, τα παιδιά αποφάσισαν, μετά την πολύ θετική εμπειρία τους, να μαγειρέψουν με τη βοήθεια σεφ και για τους δικούς τους ανθρώπους, ζητώντας όμως ένα αντίτιμο, το οποίο θα πρόσφεραν στο «ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Έτσι, οι τρεις έφηβοι μέσα από τις πρωτοβουλίες τους στήριξαν όχι μόνο την οργάνωση και κοινωφελείς φορείς αλλά κατ΄επέκταση ανθρώπους σε ανάγκη.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση