Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης συνεχίζονταν, αν και με μειωμένη ένταση, τα επεισόδια γύρω από την πλατεία των Εξαρχείων.

Aπό τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν 23 προσαγωγές και 10 συλλήψεις. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Λίγο μετά τις επτά το βράδυ της Τετάρτης κουκουλοφόροι ξεκίνησαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες αλλά και πυροτεχνήματα εναντίον αστυνομικών, στην οδό Στουρνάρη, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Η πορεία ξεκίνησε στις 6.20 μ.μ. με τη συμμετοχή 1.500 περίπου αντιεξουσιαστών και μελών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Νωρίτερα 500 – 600 μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Βεγγαλικά και μολότοφ στο Αριστοτέλειο

Ομάδες ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου επιδόθηκαν σε ρίψη βεγγαλικών και μολότοφ, τόσο από το οδόστρωμα, όσο και από την ταράτσα πανεπιστημιακού κτιρίου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης.

Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων καθώς και προσαγωγές μικρού αριθμού ατόμων, ενώ αργά το βράδυ της Τρίτης δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Αγίου Δημητρίου.

Πεδίο μάχης το κέντρο του Βόλου

Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν οι αντιεξουσιαστές το κέντρο του Βόλου την Τρίτη το βράδυ στις συνεχείς συγκρούσεις τους με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Εκατοντάδες μολότοφ, που προφανώς ήταν κρυμμένες μέσα στο Πανεπιστήμιο και με συνεχή πετροπόλεμο, μετέτρεψαν τη λεωφόρο Δημητριάδος σε φλεγόμενο δρόμο.

Με αλλεπάλληλες εφόδους εναντίον των αστυνομικών, προσπάθησαν να ελέγξουν την Ιάσονος και την περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο.

Οι αστυνομικοί, κάνοντας χρήση κροτίδων κρότου–λάμψης, απέτρεψαν την ανακατάληψη του Πανεπιστημίου και οι 400 περίπου αντιεξουσιαστές κατέστρεψαν προσόψεις δεκάδων καταστημάτων, τραπεζών, ενώ προξένησαν ζημιές στο μέγαρο του ΟΤΕ, στην οδό Ιωλκού.

Συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της δημοτικής αρχής του Βόλου και δημοσιογράφων φώναζαν στην πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο κόσμο.

Τα επεισόδια συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ με συγκρούσεις αστυνομικών και αντιεξουσιαστών, οι οποίοι πολιορκούσαν το Πανεπιστήμιο στην οδό Ιάσονος.

Επεισόδια στο Ηράκλειο

Επεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη το βράδυ και στο κέντρο του Ηρακλείου όταν ομάδα νεαρών έριξε μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στα Λιοντάρια και ακολούθησε πετροπόλεμος στη γύρω περιοχή και τα στενά του κέντρου, ενώ οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα, ενώ οι νεαροί πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στην είσοδο και τους τοίχους του Δικαστικού Μεγάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.