«Γηράσκω αεί διδασκόμενος» λέει το αρχαίο ρητό και οι υπεύθυνοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής το έκαναν πράξη: Προσφέρουν μαθήματα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά και ίντερνετ στα μέλη των ΚΑΠΗ.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν «τον κόσμο του διαδικτύου, μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν αυτά τα σύγχρονα εργαλεία για τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους». Τα μαθήματα θα προσφέρονται δωρεάν από τη διοίκηση του δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ.

Οι μαθητές θα εκπαιδεύονται στην απλή χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά και στο πώς μπορούν να πλοηγούνται ασφαλώς στο internet, με έμφαση στην εξοικείωση με ιστοσελίδες που τυχόν να τους είναι πιο χρήσιμες (π.χ. TaxisNet, εύρεση βεβαιώσεων σύνταξης, ασφάλισης).

Τα μαθήματα διαρκούν δύο ώρες, δύο φορές την εβδομάδα σε αίθουσα με υπολογιστές που έχουν ευγενικά παραχωρήσει τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση. Είναι χωρισμένα σε κύκλους του ενός μήνα, με προοπτική να διαρκέσουν έως και το προσεχές καλοκαίρι, έτσι ώστε όσο το δυνατό περισσότερα μέλη των ΚΑΠΗ να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Με το πέρας κάθε κύκλου οι απόφοιτοι θα λαμβάνουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Ηρακλείου, Αττικής τα πρώτα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει και τα μέλη των ΚΑΠΗ παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τον κόσμο του ίντερνετ και των υπολογιστών.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση