Αν θυμάστε καλά είχαν δεσμευτεί για την καταβολή 13ης σύνταξης. Τώρα έκοψαν και τη 12η σύνταξη οδηγώντας σε φτωχοποίηση χιλιάδες απόμαχους της δουλειάς.

Η ανάλγητη κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς», εκτός από τις δραματικές μειώσεις εισοδημάτων, την έκρηξη της ανεργίας, την υπερφορολόγηση, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τον ΕΝΦΙΑ και τα γνωστά προεκλογικά ψέματα, εκδικείται με βάρβαρο τρόπο ακόμη και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Μερικοί από αυτούς έχασαν το ένα τρίτο ή και περισσότερο από το εισόδημά τους. Οι άγριες περικοπές δεν εξαιρούν καμιά αδύναμη ομάδα, ούτε τους συνταξιούχους αναπηρίας ούτε τις χήρες και τους χήρους.

Ηδη καταργήθηκε το ΕΚΑΣ για 160.000 χαμηλοσυνταξιούχους, το μέρισμα του ΜΤΠΥ μειώθηκε για 285.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, ενώ ακολούθησαν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις για περίπου 250.000 συνταξιούχους, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και το 50%. Οι συντάξεις χηρείας μειωμένες κατά 30%, οι αναπηρίας μέχρι 35%, τα εφάπαξ έως 20% ενώ οι νέες συντάξεις κουρεύονται έως 40%. Υπενθυμίζεται πως το 2017 έρχεται το μεγάλο χαράτσι: ελεύθεροι επαγγελματίες(ΟΑΕΕ), αυτοαπασχολούμενοι (ΕΤΑΑ) καιαγρότες(ΟΓΑ) θα πληρώνουν 20% για κύρια σύνταξη και 6,95% για υγεία (όπως επίσης 7% για επικούρηση και 4% για εφάπαξ όσοι έχουν) επί του μηνιαίου εισοδήματος, με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Πρώτη φορά μνημονιακά.