Το VW Up αναμένεται το φθινόπωρο με ραφιναρισμένη σχεδίαση ενώ μια σειρά επιλεγμένων παρεμβάσεων δίνει στο μικρό μοντελάκι ένα ακόμη αβαντάζ έναντι του ευρωπαϊκού κυρίως ανταγωνισμού. Το μήκος του παραμένει στα 3,6 μέτρα, τιμή που το κάνει ιδιαίτερα ευέλικτο μέσα στην πόλη.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη του VW up!, η προσθήκη ενός νέου TSI κινητήρα 1.0 λίτρου θα χαρίσει στο μικρό γερμανικό μοντέλο εξαιρετικές επιδόσεις χωρίς θα θίγεται η οικονομία καυσίμου. Συγκεκριμένα, το τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 999 κ.εκ., θα προσφέρεται σε τρεις πλέον εκδόσεις από πλευράς ισχύος: Με 60 ή 75 ίππους – με τον γνωστό MPi κινητήρα – ενώ η τούρμπο έκδοση με το TSI των 90 ίππων, τοποθετείται στην κορυφή των επιλογών από πλευράς ισχύος.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο μηχανικό κιβώτιο των πέντε σχέσεων ή προαιρετικά με την αυτόματη λειτουργία και τον ίδιο αριθμό ταχυτήτων. Σαφώς, η πιο οικονομική έκδοση παραμένει αυτή που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φυσικό αέριο με απόδοση 68 ίππους – οι εκπομπές ρύπων είναι στα 82 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

H κατανάλωση καυσίμου για την έκδοση των 75 ίππων είναι στα 4,1 λίτρα βενζίνης/100χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα των 185 χιλιομέτρων για την έκδοση των 90 ίππων βάζει το μικρό μοντελάκι χωρίς κόπο στη λίστα των μοντέλων που μπορούν άνετα να παίξουν και το ρόλο του μικρού ταξιδιώτη. Το γερμανικό μοντέλο όσο αφορά την εξωτερική σχεδίαση δεν έχει κάποιες σημαντικές αλλαγές. Θα εμπλουτίζεται με νέα χρώματα εξωτερικά του αμαξώματος -επτά στο σύνολο- ενώ οι τροχοί 17 ιντσών συνθέτουν το ανανεωμένο up! Ίδιος παραμένει και ο ήδη πλούσιος εξοπλισμός του εκτός από δύο νέα στοιχεία: τα νέα ηχοσυστήματα τα οποία χάρη στη λειτουργία «Composition Phone» μετατρέπουν ένα smartphone σε κέντρο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στις εφαρμογές που προσφέρει ξεχωρίζει η «maps+more» της VW που επιτρέπει την πλοήγηση ακόμα και όταν δεν είσαι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

Επίσης, για πρώτη φορά στο μικρό μοντέλο ο οδηγός θα έχει δυνατότητα ανοικτής ακρόασης, νέα εργονομικά μπουτόν, αισθητήρες βροχής και φώτων, στοιχεία που απουσίαζαν από το προγενέστερο up. Ανάλογα με την έκδοση μπορεί να εφοδιαστεί και με σύστημα αυτόματου κλιματισμού με αντί-αλλεργικό φίλτρο, ενώ το ηχοσύστημα μπορεί να συνδεθεί με smartphone αντί για το σύστημα της Garmin που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Πλέον στον προαιρετικό εξοπλισμό και για τους φανατικούς της μουσικής θα υπάρχει η δυνατότητα ενός νέου ηχοσυστήματος της BeatsAudio με 7 ηχεία και 300 watt. Το νέο up! αναμένεται στην ελληνική αγορά σε λίγες ημέρες, , χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τις τιμές με τις οποίες θα λανσαριστεί.