Η πρωτοβουλία θύμιζε τις αντίστοιχες των Ατενίστας. Νέοι άνθρωποι με σακούλες και τσουγκράνες στα χέρια μάζευαν για ώρες σκουπίδια και ξερά χόρτα στο Πάρκο Τρίτση, στο Ιλιον, το Σάββατο το πρωί. Κι όμως, η όλη κίνηση είχε σαφές πολιτικό πρόσημο αφού ήταν εμπνεύσεως της Οργάνωσης Περιοχής ΑττικήςτηςΚΝΕ και άρα οι νέοι που κατέκλυσαν τον χώρο αστικού πρασίνου ήταν σύντροφοι κνίτες.

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό αλλά αξίζει να πω ότι το τελευταίο διάστημα το ΚΚΕ και οι δημοτικοί άρχοντες και σύμβουλοι που είναι εκλεγμένοι και φίλα προσκείμενοι σε αυτό, έχουν «σηκώσει» με συνέπεια την υπεράσπιση του εν λόγω Πάρκου, που παρεμπιπτόντως στις 22-23-24 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσει για έβδομη χρονιά το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».

Προστασία χωρίς λεφτά

Είναι ενδεικτικά τα λόγια του δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου που παραβρέθηκε στο happening: «Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε τον Αύγουστο και ψηφίστηκε από τη Βουλή, το οποίο αφορά και το Πάρκο Τρίτση είναι αντιδραστικό, γιατί δεν εξασφαλίζει καμία κρατική χρηματοδότηση και καμία πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες του πάρκου σε φύλαξη, ηλεκτροδότηση κ.λπ. Αντιθέτως, προβλέπει να λαμβάνονται χρήματα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), που είναι ήδη μειωμένοι έως και 65%, ενώ είναι θεσμοθετημένοι πόροι για την κάλυψη των πάγιων αναγκών των δήμων».

Μάλιστα, όπως μαθαίνω, το ΚΚΕ αντιτάχθηκε στο παραπάνω νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου φορέα για τη διαχείριση του Πάρκου, ο οποίος φέρει τον τίτλο Φορέας Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Τρίτσης και που σύμφωνα με τον Περισσό θα βάλει τις ΜΚΟ και επίσημα στο παιχνίδι της διαχείρισης του Πάρκου. Γενικώς, θα έχει ψωμί η υπόθεση και θα επανέλθω.