Πριν αρχίσουν οι επιστροφές από τις θερινές διακοπές όσων κατάφεραν να κάνουν, αθροίζεται σταδιακά και ο βαρύς λογαριασμός της χρονιάς για όλους. Από το φορτίο των φόρων ήρθαν οι νέες περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις, αλλά υλοποιήθηκαν και οι άμεσες περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου που διέλυσαν κυρίως τις επικουρικές. Ακόμη χειρότερα που, με τα εκκαθαριστικά φουσκωμένα και τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος, αντί να καταργηθεί, εξελίχθηκε σε τέρας που καταπίνει περιουσίες, τα οικογενειακά εισοδήματα γονάτισαν και δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των υποχρεώσεων.

Ολα αυτά μάλιστα συμβαίνουν με τα δημόσια έσοδα να υποχωρούν επικίνδυνα και να αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά πως η αλόγιστη αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων δεν φέρνει και ανάσα στα κρατικά ταμεία. Αντιθέτως, η κατάρρευση ήταν αναμενόμενη και οι καταστροφικές συνέπειες προβλέψιμες, αλλά η σκοπιμότητα των εθνολαϊκιστών που μας κυβερνούν δεν άφησε περιθώρια για λογικές επιλογές. Η δήθεν αριστερή πολιτική που χτίστηκε με ψεύδη επί ψευδών τιμωρεί και εκδικείται την κοινωνία, ενώ βάζει τη χώρα σε βαθύ κύκλο στασιμότητας.

Τα αδιέξοδα είναι ορατά και οι συνέπειες οδυνηρές για όλους, με την κυβέρνηση να παριστάνει πως δεν συμβαίνει τίποτα, αλλά ο πανικός τους δεν μπορεί πια να κρυφτεί. Αλλωστε οι σπασμωδικές κινήσεις τους με διορισμούς, φύκια και κορδέλες επιβεβαιώνουν τις δεύτερες σκέψεις τους για μια κάποια έξοδο κινδύνου από τη συντριβή. Δεν χωρά αμφιβολία ότι έχουν στα άμεσα σχέδιά τους τον εκλογικό αιφνιδιασμό, αλλά οι μόνοι που θα εκπλαγούν θα είναι οι ίδιοι. Το ανέκδοτο γνωστό και δεν βγάζει γέλιο.

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται να κριθούν για το βολικό ψέμα που σερβίρισαν και αγοράστηκε με ευκολία στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις. Τώρα υπάρχουν αποδείξεις και στοιχεία του εγκλήματος που έβαλε τη χώρα σε ένα νέο Μνημόνιο με καταστροφικούς όρους και διέλυσε κάθε παραγωγική δυναμική που είχε αρχίσει να εμφανίζεται ύστερα από πενταετή ύφεση. Οι εκβιασμοί και ο νεομακαρθισμός, ο οποίος αποτελεί συστατικό της πολιτικής των τυχοδιωκτών, απλώς κάποια στιγμή θα καταρρεύσουν με τον ίδιο θόρυβο που ήρθαν.