Αφορμές για ένα ταξίδι στη Νάξο υπάρχουν πολλές και μάλιστα πολύ καλές! Το ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα, το ανέμελο περπάτημα στα στενά του Κάστρου, η εκδρομή έως την ορεινή πλανεύτρα Απείρανθο και βέβαια οι βουτιές σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας.

Αυτό το Σαββατοκύριακο όμως υπάρχει άλλη μία αφορμή – πρόκληση για τους καλοφαγάδες: Το 7ο Φεστιβάλ πατάτας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Όσοι πιστοί προσέλθουν στην περιοχή Κάπαρες της Αγίας Άννας στις 9 το βράδυ του Σαββάτου (16 Ιουλίου), θα απολαύσουν τις φημισμένες πατάτες του νησιού σε συνταγές του Ναξιώτη σεφ Στέλιου Κορρέ αλλά και σε δημιουργίες των Δημήτρη Σκαρμούτσου, Νικόλα Σακελαρίου και Ρένας της Φτελιάς. Και όλα αυτά βέβαια υπό τη συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών και χορών.  

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για όλους!

Info

Με την καλλιέργεια της πατάτας στο νησί ασχολούνται περίπου 300 με 400 οικογένειες, παράγοντας 6 με 7 εκατομμύρια κιλά το χρόνο. Τελευταία μάλιστα, η ΕΑΣ Νάξου, σε μία προσπάθεια να προστατεύσει το «καλό όνομα» της τοπικής πατάτας, προχώρησε στη συσκευασία του προϊόντος σε διχτάκια με την επωνυμία της Ένωσης.