Φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια Γεωδιαδρομών από τους μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου. Ο εκπαιδευτικός και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, Μιχάλης Πιτυκάκης, μύησε όλα αυτά τα χρόνια τους μαθητές του, μέσω των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στον θαυμαστό κόσμο των Σπηλαίων και άλλων γεωλογικών μνημείων (φαράγγια, ηφαίστεια, δολίνες, ορυχεία κ.α ).

Το γεωλογικό τους ενδιαφέρον ξεκίνησε αρχικά από το πλησιέστερο σε εκείνους σπήλαιο του Σχιστού και σταδιακά επεκτάθηκε στη μελέτη των λόφων του κέντρου της Αθήνας και των σπηλαίων τους, για να συνεχιστεί σ’ όλες τις γωνιές της χώρας.

Οι μικροί γεωερευνητές διοργάνωσαν με τον δάσκαλο τους περισσότερες από 80 σπηλαιολογικές εξορμήσεις και άλλες 20 γενικότερου γεωλογικού ενδιαφέροντος. Έτσι προς Βορρά έφτασαν μέχρι το Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά, την Αλιστράτη Σερρών και το Φαράγγι του Αγγίτη, ενώ προς Νότο μέχρι την Κρήτη στο Σπήλαιο του Δία στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Όλες αυτές τις εμπειρίες τις μοιράζονται εδώ και χρόνια με την υπόλοιπη μαθητική κοινότητα της περιοχής μέσα από εκθέσεις φωτογραφίας, διάφορα θεατρικά δρώμενα, με έκδοση μαθητικού εντύπου κ.α.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση