Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» διοργανώνει την Κυριακή 12 Ιουνίου (10 π.μ.) ο Δήμος Ιλίου με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής.

Η διαμαρτυρία αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 27 Μαΐου 2016. Ο Δήμος καλεί όλους τους φορείς (πολιτιστικούς –αθλητικούς), σχολεία και πολίτες στη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ. την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 στην είσοδο του Πάρκου στη Λεωφόρο Φυλής & Καπετάν Βέρα. Ο λόγος της κινητοποίησης – σημειώνει ο Δήμος – είναι η εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης που παρουσιάζει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Εδώ και δύο χρόνια που αποδόθηκε το Πάρκο στον ΑΣΔΑ, «το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από τα 977.256€ που προβλέπονται από το Π.Δ.184/26.07.2002 ανά έτος για τις λειτουργικές του δαπάνες. Η κινητοποίηση στοχεύει στην άμεση απόδοση των χρημάτων στον ΑΣΔΑ από το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε με τη συνδρομή των Δήμων το Πάρκο να αποκτήσει το χαρακτήρα που του αξίζει» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ιλίου.

«Αν το αρμόδιο Υπουργείο δε μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωση που έχει να καταβάλλει το απαιτούμενο ποσό, η Διοίκηση του Δήμου προτείνει την παραχώρηση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στον Δήμο Ιλίου, ο οποίος θα χρηματοδοτήσει το ποσό που χρειάζεται για τη λειτουργία του από το ταμειακό του αποθεματικό, διαθέτοντας παράλληλα τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και το στελεχιακό του δυναμικό για τη συντήρησή του».
H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση