Εξευτελισμός
Νόμος του κράτους είναι πλέον το νομοσχέδιο - «τρελάθηκε τ' αφεντικό και τα πουλάει όλα τζάμπα». Και αν αξίζει κάτι να ειπωθεί είναι ότι πρόκειται για τον πιο εξευτελιστικό νόμο που έχει ψηφίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο εδώ και δεκαετίες, διότι κατοχυρώνει «και με τη βούλα» που λένε το καθεστώς υποτέλειας της χώρας!
Εκατόν πενήντα τρεις άνθρωποι ψήφισαν να τεθεί για 99 χρόνια σε αυτό το καθεστώς η Ελλάδα και δεν είναι που το έκαναν αυτό, συνόδευσαν την αποτρόπαιη πράξη τους με μια απόφαση που συνιστά, κατά τη γνώμη μου, το απόλυτο ξεπούλημα: θα εκποιηθούν 77.000 ακίνητα, τα οποία ουδείς γνωρίζει ποια είναι, με ποιες διαδικασίες θα δοθούν, σε ποιο τίμημα και σε ποιους αγοραστές. Ολα θυσία στον βωμό της καρέκλας - πώς θα μείνουν στην εξουσία. Τρελαίνομαι, όπως είναι φυσικό!
Τέρας συνέπειας
Από αυτούς τους 153 υπάρχουν και ορισμένοι, οι οποίοι είναι κατά κυριολεξία «περίπτωση». Μα κανονική περίπτωση μιλάμε. Παράδειγμα ένας Θόδωρος Παραστατίδης, φαρμακοποιός το επάγγελμα, εκ Κιλκίς ορμώμενος. Το αστέρι αυτό ανδρώθηκε πολιτικά στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ. Εγινε αρχικά νομάρχης και κατόπιν βουλευτής και διαγράφηκε από το κόμμα όταν αρνήθηκε να ψηφίσει τα μέτρα που ακολουθούσαν το πρώτο Μνημόνιο - του Γιώργου. Εφυγε ο Γιώργος, ανέλαβε ο Βενιζέλος και είπε να τον μαζέψει πίσω, για να είναι ξανά υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ - μη χάσει η Βενετιά, και η Βουλή, τέτοιο «βελόνι».
Εξελέγη βουλευτής και πάλι στις διπλές εκλογές του 2012, αλλά τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου ο Βενιζέλος αναγκάστηκε να τον διαγράψει εκ νέου, διότι καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο.
«Θα παραδώσετε την έδρα;» τον ρώτησαν τότε. «Η συνέπεια δεν μπορεί να παραδίδεται στην ασυνέπεια» απάντησε με τον προσήκοντα στόμφο ο περί ου ο λόγος... συνεπής και πρόσθεσε «μπαίνει ζήτημα ποιοι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους, οι συνεπείς ή οι ασυνεπείς»!
Και έμεινε φυσικά βουλευτής, διότι είχε αρχίσει να ερωτοτροπεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος Αλέξης, όντας αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι τέτοιους τους ήθελε να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση εκ των ένδον.
Προχθές το βράδυ ψήφισε το επαίσχυντο 3ο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, χωρίς να αρθρώσει μια λέξη. Και χθες πήρε σβάρνα τα κανάλια να υποστηρίξει πόσο συνεπές ήταν αυτό που έκανε!
Πριν τον παραδώσω στον λαϊκό... θαυμασμό, ο οποίος φαντάζομαι είναι ανυπόκριτος, επιθυμώ να απευθυνθώ στον κύριο Μπαμπινιώτη: όταν με το καλό κοσμήσετε τα λήμματα της επόμενης έκδοσης του λεξικού σας με φωτογραφίες, καθηγητά μου, είμαι βέβαιος ότι στο λήμμα «συνεπής πολιτικός» δεν θα παραλείψετε να τοποθετήσετε και μία φωτογραφία του κυρίου...
Καρεκλολάτρες
Τώρα θα μου πεις αν αυτός ο Παραστατίδης είναι θέμα για να ασχοληθείς, για τον Μιχελογιαννάκη, τον Μπόλαρη και τόσους άλλους από το ΠΑΣΟΚ που έφυγαν γιατί δεν άντεχαν τάχα μου να ψηφίζουν Μνημόνια και μέτρα, και προχθές ψήφισαν το 100 φορές χειρότερο απ' όλα δεν έχεις να πεις κάτι; Εχω, αλλά βαριέμαι.
Κυρίως επειδή ό,τι και να πεις, ό,τι και να γράψεις, αποδεικνύεται πια ότι τελικά όταν πρόκειται «για την καρέκλα ρε γαμώτο» δεν τους αγγίζουν ούτε ιδεολογίες ούτε συναισθήματα ούτε αξιοπρέπεια. Τίποτε. Μοιάζουν τόσο «θωρακισμένοι» απέναντι σε όλα αυτά - πιο θωρακισμένοι και από τα πιο ισχυρά παχύδερμα του ζωικού βασιλείου...
Μαζέψτε τον
Κι από κοντά κι ο κυρ-Φώτης (Κουβέλης). Που μετράει μία μία τις μέρες πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός, να την αναλάβει εκείνη τη ρημάδα αντιπροεδρία που του υποσχέθηκε ο president Αλέξης, να έχει κάτι να ασχολείται. Για να πάρει, πλην των άλλων, και την προσωπική του ρεβάνς έναντι εκείνων των δημαριτών που «του τη λένε» σε πρώτη ευκαιρία για το πόσο κορόιδο τον έπιασε ο άλλος, όταν τον έβαλε να αρνηθεί να τον προτείνουν ως πρόεδρο ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο.
Θες τώρα γιατί ο president Αλέξης του έχει βάλει όρο, θες γιατί το κάνει από μόνος του για να θυμίζει στον άλλον την ύπαρξή του, κάθε τρεις και λίγο κάνει και από μια δήλωση για το πόσο τεράστια είναι η κυβέρνηση και πόσο Τιτάνας είναι ο επικεφαλής της. Και φυσικά, πόσο αναγκαία και αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που παίρνει.
Ετσι, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεμύτισε πάλι χθες, την επομένη της επαίσχυντης ψηφοφορίας στη Βουλή και τι δήλωσε, ρε παιδιά; Οτι αυτός «δεν θεωρεί ζήτημα αιχμής το Υπερταμείο» μέσω του οποίου, σημειώνω εγώ, ολοκληρώθηκε η κατοχή της χώρας για 99 χρόνια!!!
- Ρε Τσίπρα, κάν' τον επιτέλους αντιπρόεδρο να τελειώνουμε. Δεν τον λυπάσαι να εξευτελίζεται έτσι, μεγάλος άνθρωπος;
Αλλού...
Αλλά και οι άλλοι, οι σκληροί της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, οι 53+, κότες κανονικές. Κότες λειράτες που λέγαμε παλιά. Ακρα του τάφου σιωπή. Μόνο εκείνη η δυστυχής η Κατριβάνου δεν άντεξε και τους κοπάνησε την παραίτηση στα μούτρα. Με ενημέρωσαν χθες πως για το ότι παρέδωσε και τη βουλευτική έδρα που κατείχε, σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Ευκλείδης με τα trendy κασκολάκια, Τσακαλώτος. Της ζήτησε να παραιτηθεί και από βουλευτής για να μη δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση με τη μείωση των βουλευτών της πλειοψηφίας σε 152.
Ο Ευκλείδης είναι κάτι σαν αρχηγός της ομάδας. Θα έλεγα συν-αρχηγός, από κοινού με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Και τον ακούν όλοι.
Τόσο που χθες μπήκα στο site commonality.gr που συντηρούν οι περί ων ο λόγος 53+ για να βρω κάτι, μια λέξη που να τους διαφοροποιεί από το έγκλημα που συντελέσθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή, αλλά δεν βρήκα κάτι. Silence. Silencio. «Κλειστά τα στόματα» που λέει και σε ένα τραγούδι του ο φίλος μου ο Αντώνης, ο Ρέμος.
Πρώτο θέμα στο site ήταν ένα άρθρο μιας κυρίας Κατερίνας Κνήτου (φαντάζομαι ότι δεν πρόκειται για ψευδώνυμο...) υπό τον τίτλο «Απεύθυνση (..!) στην κοινωνία με ειλικρίνεια και χωρίς ωραιοποιήσεις». Αλλά η... απεύθυνση (θα κόψει φλέβες ο Μπαμπινιώτης, το βλέπω) αφορούσε το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι το τι (μας) συνέβη την Κυριακή που εκχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία της χώρας.
Πώς το μεταφράζω αυτό εγώ; Ως μια απόδειξη ότι ουδείς είναι αμέτοχος του εγκλήματος - όλοι συνένοχοι. Και ο Ευκλείδης πρώτος και καλύτερος. Ακου άρθρο της Κνήτου, όταν βράζει ο τόπος για την εκχώρηση...
Κοίτα να δεις
Δες τώρα τι μαθαίνει κανείς από σπόντα. Πήρε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες ο Κεν Λόουτς και ένας εξ αυτών που τον συνεχάρησαν ήταν ο «ουάου» Βαρουφάκης. Το τρελό αυτό αγόρι αφού είπε όσα είπε για τον μεγάλο σκηνοθέτη (παρεμπιπτόντως, δεν θα ξεχάσω ποτέ την ταινία του «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι»), το καλύτερο το άφησε για το τέλος: ο Κεν, είπε, είναι υποστηρικτής μας, μετέχει στο κόμμα μας DiEM25 ή αλλιώς Δημοκρατία στην Ευρώπη, Κίνημα 2025!!!
Κοίτα να δεις πώς γκρεμίζονται διά μιας τα είδωλα που έχουμε μέσα μας. Υποστηρικτής του Βαρουφάκη, ρε φίλε. Ο Λόουτς. Του Βαρουφάκη...
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από