Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω, ότι το αριστερό μου αγόρι Αλέξης μέχρι και ως μεταλλαγμένος πασόκος θα εμφανιστεί μήπως και διασώσει κάτι στο τέλος –να του μείνει μια υποψία κόμματος, ρε παιδί μου. Να μπορεί να κάνει τον νοματαίο. Στο πλαίσιο αυτό, ανακάλυψε (δάκτυλος Σπίρτζη, μέσω Παππά μού κάνει αυτό, και θα εξηγήσω παρακάτω σχετικά…) ότι σε περίπου έναν μήνα συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Αειμνήστου (ας είναι καλά εκεί ψηλά που βρίσκεται…) Ανδρέα.

Και τι έκανε; Χρησιμοποίησε τον πρόεδρο Νίκο (Βούτση) να το πάρει αυτός πάνω του, ότι τάχα μου και καλά εκεί που καθόταν και κοίταζε από το παράθυρο τα δένδρα του Εθνικού Κήπου τρώει τη «φλασιά» και λέει «μωρέ, δεν κάνω μια εκδήλωση στο Περιστύλιο να τιμήσω εκείνον τον Ανδρέα που όλο μας κοπάναγε για τα «σαλονάκια της Αριστεράς»; Πάνε κιόλας 20 χρόνια από τότε που τον… χάσαμε»!..

Για να υπογραμμίσω το πόσο αδίστακτοι είναι οι άνθρωποι, προγραμματίζουν εκδήλωση για τον Ανδρέα, αυτόν τον ίδιο Ανδρέα, τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, αυτού του ΠΑΣΟΚ το οποίο από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία ευθύνεται για την καταστροφή της χώρας, τη διαφθορά, τη διαπλοκή κ.λπ. κ.λπ.!

Ο πρόεδρος Νίκος (Βούτσης) τηλεφώνησε στην πρόεδρο Φώφη και της ανέλυσε το (τάχα μου, επαναλαμβάνω) σχέδιό του. Της ζήτησε μάλιστα και αρχειακό υλικό (φωτογραφίες, ηχητικά κ.ά.) για να οργανώσει και σχετική έκθεση ντοκουμέντων, αλλά η πρόεδρος Φώφη δεν μάσησε:

Δεν μιλάς με τον Σκανδαλίδη καλύτερα, του είπε…

(Ο Σκανδαλίδης που ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα είναι ατύπως επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου)

Πριν κλείσουν, ο πρόεδρος Νίκος (Βούτσης) της έσκασε το μυστικό, που γι’ αυτό άλλωστε έγινε και το τηλεφώνημα:

Ξέρεις, στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει και ο Πρωθυπουργός!

Τούτων δοθέντων, και έπειτα από μίνι σύσκεψη με Λαλιώτη, Πρωτόπαπα, Μωραΐτη, Οθωνα και λοιπούς, και αφού διαπίστωσαν όλοι και τη φάκα και το τυρί, της συνέστησαν να του στείλει του προέδρου Βούτση επιστολή με την οποία να του εισηγείται την πραγματοποίηση ειδικής τιμητικής συνεδρίασης της Βουλής για τον Ανδρέα! Στην οποία να μιλήσουν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων και ο Πρωθυπουργός Αλέξης φυσικά, και να τους δοθεί η δυνατότητα να εξάρουν την προσφορά στη χώρα του Αειμνήστου.

Καλό; Εξαιρετικό για να γίνει αποδεκτό, θα έλεγα. Διότι να δω ας πούμε τον Καμμένο να εκθειάζει το έργο, την προσωπικότητα και την προσφορά του Ανδρέα στη χώρα και τίποτε άλλο στον κόσμο –αυτόν τον ίδιο Καμμένο που είχε γράψει και βιβλίο με το οποίο… αποδείκνυε, πέραν πάσης αμφιβολίας εννοείται, ότι ο Ανδρέας ήταν… ιδεολογικοπολιτικός αρχηγός της 17 Νοέμβρη!

Πλάνο διαρκείας

Αναζήτησα δύο τρεις φορές τον πρόεδρο Νίκο (Βούτση) να τον ρωτήσω εάν θα κάνει αποδεκτή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά δεν κατάφερα να συνομιλήσω μαζί του –προφανώς είχε δουλειά ο άνθρωπος. Θα τον ρωτούσα επίσης αν θα προσκαλούσε και τον Γιώργο Παπανδρέου, έτσι ώστε η εικόνα να είναι Τσίπρας, Βούτσης, Γιώργος και να «δέσει» το γλυκό.

Μίλησα όμως με διάφορους άλλους συριζαίους φίλους μου και τι «έβγαλα» αν αγαπάτε; Οτι αυτή η ιστορία δεν τελειώνει στις 23 Ιουνίου, επέτειο της συμπλήρωσης των 20 χρόνων του Ανδρέα, αλλά (θα) έχει και συνέχεια –πάντοτε με την ίδια στόχευση, στο πώς ο πρόεδρος Αλέξης θα μεταμφιεστεί (εκτός Τριωδίου) σε πασόκο παλιάς κοπής προκειμένου να ξεγελάσει διάφορους απογοητευμένους πασόκους και να δημιουργήσει ένα μαγαζάκι, να μπορεί να παίζει κι αυτός κάποιον ρόλο μετά, όταν καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ και διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη.

Θα έχει και συνέχεια στις 3 Σεπτέμβρη!!! Πρόκειται, μου είπαν για ιδέα του «γραφείου» Σπίρτζη, συγκεκριμένα ενός εργαζόμενου ΤΩΡΑ σε αυτό (έδωσα έμφαση στο ΤΩΡΑ, διότι επί Σαμαρά το πρόσωπο αυτό ήταν λέει «επαγγελματικά» στο γραφείο του Δημήτρη Σταμάτη, παλαιότερα ήταν κολλητός του Παναγιωτακόπουλου, πιο παλιά της Τόνιας Αντωνίου και πάει λέγοντας), ο οποίος εισηγήθηκε στις 3 Σεπτέμβρη να οργανωθεί έκθεση ντοκουμέντων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, από τον Ανδρέα, το 1974.

Μάλιστα η έκθεση αυτή προτάθηκε να είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε χαλαρά θα μπορούσε να την εγκαινιάσει ο όψιμα πρασινοφορεμένος Τσίπρας!

Τέλεια ιδέα έχω να πω. Αν την οργανώσουν μάλιστα και στο Ζάππειο, όπως μια άλλη που οργάνωσε πρόσφατα το ίδιο πρόσωπο με θέμα τις γερμανικές θηριωδίες στην Κατοχή, υπό την αιγίδα του εργοδότη του Σπίρτζη και με χορηγό το Μετρό, ακόμη καλύτερα!

Μούγκα στη στρούγκα

Αν και δεν μου αρέσει να βάζω τους ανθρώπους σε περιπέτειες, θα επιμείνω σε αυτό το θέμα της συγκλονιστικής έμπνευσης του ΘΕΟΥ Ούγκο Τσάβες να εξαγάγει στην Ευρώπη την υπέρτατη θρησκεία όλων ημών των αριστερών, τον «τσαβισμό». Οι ισχυρισμοί της εφημερίδας «El Universal» του Καράκας, ότι ο ΘΕΙΟΣ Τσάβες ενίσχυε τον ΣΥΡΙΖΑ είτε ενόψει εκλογών (αναφέρεται το δημοσίευμα ονομαστικά στον Αλέξη Μητρόπουλο, τη Σοφία Σακοράφα και την ποιήτρια όπως λέει Νάντια Βαλαβάνη) είτε για τις διαδηλώσεις κατά της Ευρώπης και του ευρώ, δεν φαίνεται να συγκίνησαν το Μέγαρο Μαξίμου.

Ετσι ενώ εξέδωσαν (επιθετική) ανακοίνωση κατά της ΝουΔού για το θέμα του «πηδήκουλα» πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, για το συγκεκριμένο «μούγκα στη στρούγκα», που λέγαμε παλιά.

Εγώ από την πλευρά μου επικοινώνησα με τον ακατάβλητο αγωνιστή Αλέξη «ήμουν το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν μου φάει τον τίτλο ο Σπίρτζης» Μητρόπουλο, για να έχω μια άποψη για το τι είναι αυτά που μας έρχονται από το μακρινό Καράκας.

Τον βρήκα την ώρα που είχε τελειώσει το μάθημά του στη Νομική.

Του έθεσα το ερώτημα.

Εκανε σαν να τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Φαντάζομαι το ίδιο παθαίνει (πλέον) κάθε φορά που τον ρωτούν κάτι σχετικό με λεφτά.

Δεν ξέρω εγώ τέτοια πράγματα. Τι είναι αυτά που μου λες, Γιώργη φίλε μου; Α πα πα πα, δεν ξέρω τίποτε.

Ξαφνικά κόπηκε και η γραμμή. Τον κάλεσα εκ νέου. Ναι, σωστά το καταλάβατε, το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο…

Υποθέτω ότι κάποιος από την κυβέρνηση θα δεήσει πάντως να απαντήσει κάποια στιγμή. Δεν μπορεί να γράφονται τέτοια πράγματα στην πατρίδα του ΘΕΙΟΥ Τσάβες και να περνάνε έτσι εδώ…

(Το δημοσίευμα μπορεί να το βρει κανείς στην ιστοσελίδα της El Universal www. eluniversal.com, με ημερομηνία 3/2/2015…)

Ποιος δουλεύει ποιον

Δεν ξέρω ποιος του τις γράφει του Τσίπρα τις αναρτήσεις στο twitter, αλλά όποιος το κάνει πρέπει να έχει μεγάλο χιούμορ ο άνθρωπος. Διότι όταν χθες ανέβασε, με αποδέκτες «λιωμένους» στο διάβασμα 18άρηδες που δίνουν Πανελλαδικές, κάτι τσιτάτα που μυρίζουν μούχλα (όπως το ακόλουθο: «καμία μάχη, κερδισμένη ή χαμένη, δεν ορίζει, από μόνη της, τη συνολική πορεία της ζωής» –τς… σοφίες), ένα μόνο πράγμα πετυχαίνει. Γέλιο. Ατελείωτο.

Ρε φίλε, για τον Τσίπρα μιλάμε. Που ως πρόεδρος του 15μελούς και ηγέτης των καταλήψεων, επιχειρηματολογούσε στη φίλη μου την Παναγιωταρέα υπέρ του δικαιώματος στην κοπάνα. Και τώρα έχει υπουργό Παιδείας τον Φίλη. Και τον Καρανίκα σύμβουλο που διατείνεται ότι η «καριέρα είναι χολέρα». Μας δουλεύεις;