Καθόλου συχνός, εξαιρετικά γευστικός ο συνδυασμός του κοτόπουλου με τα ρεβίθια στον φούρνο.

Υλικά

500 γρ αποφλοιωμένα ρεβίθια (τα μουλιάζουμε ένα βράδυ)

4 μπουτάκια του κοτόπουλου

1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

3 λεμόνια

1 μεγάλη ντομάτα

1 πιπεριά

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Την ίδια στιγμή φτιάχνουμε μία μαρινάδα με τη μουστάρδα, την πάπρικα, τον κουκουρμά, αλάτι, πιπέρι, ένα λεμόνι και αλείφουμε τα μπουτάκια.

Την επόμενη μέρα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε στο ταψί μαζί με το κοτόπουλο. Στύβουμε δύο λεμόνια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα και την πιπεριά σε φέτες από πάνω και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.