Η Πρωτοµαγιά χαρακτηρίζεται κάθε χρόνο µε απόφαση του εκάστοτε υπουργού Εργασίας ως ηµέρα υποχρεωτικής αργίας και µε απόφαση των συνδικάτων ηµέρα εορταστικής απεργίας. Η φετινή 1η Μαΐου όµως απέκτησε μια… κινητικότητα: οι εργαζόµενοι την «κάθησαν» χθες Τρίτη αλλά θα την γιορτάσουν την προσεχή Κυριακή.

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας την Κυριακή 8 Μαΐου κατά την οποία «έχει επιβληθεί –όπως αναφέρει –το άνοιγµα των καταστηµάτων» και διαµαρτυρόµενη ακριβώς γι’ αυτό. Η Συνοµοσπονδία διευκρίνισε µάλιστα ότι η απεργία στις 8 Μαΐου είναι ανεξάρτητη από τη 48ωρη γενική απεργία που έχει αποφασιστεί και η οποία θα πραγµατοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νοµοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραµµα διαδικασίας και ψήφισης.

Την ίδια ηµέρα δεµένα στα λιµάνια θα παραµείνουν τα πλοία λόγω συµµετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Οµοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Συγκεκριµένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, τα πλοία δεν θα πραγµατοποιήσουν κανένα δροµολόγιο από τα µεσάνυχτα του Σαββάτου έως τα µεσάνυχτα της Κυριακής.