Τα σπαράγγια δεν είναι από τα τρόφιμα της ελληνικής κουλτούρας, τουλάχιστον όσον αφορά στην καθημερινή κουζίνα. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ούτε πώς να τα καθαρίσουν. Ωστόσο, πρόκειται για ένα σούπερ τρόφιμο με εξαιρετικά έντονη γεύση και καρκινοπροστατευτικές ιδιότητες. Ιδού μία υπέροχη σούπα – βόμβα βιταμινών!

Υλικά για 6 μερίδες

32 σπαράγγια

ζωμό λαχανικών

2 κρόκους αυγού

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε τη φλούδα από το κοτσάνι των σπαραγγιών, χωρίς να πειράξουμε την κορυφή. Τα δένουμε σε μπουκέτο. Βάζουμε λίγο ζωμό (ή σκέτο αλατισμένο νερό) να βράσει και τοποθετούμε τα σπαράγγια όρθια να καλύπτονται μέχρι τη μέση τους περίπου.

Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο από το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Κόβουμε τα σπαράγγια σε ροδέλες και τα τοποθετούμε στο πιάτο. Περιχύνουμε με τη σος αυγολέμονο.