Για όσους βαριούνται να καθαρίσουν τη φρέσκια αγκινάρα ή φοβούνται μην μαυρίσουν τα χέρια τους, η συνταγή αυτή γίνεται και με καθαρισμένες κατεψυγμένες αγκινάρες.

Υλικά

400 γραμμάρια πένες

5 αγκινάρες

100 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλοίδες (με τον αποφλοιωτή της πατάτας)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μισό ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε την πάστα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τι κόβουμε φέτες και τις σοτάρουμε σε λάδι μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε μέσα την πάστα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με την παρμεζάνα. Αν θέλουμε προς το τέλος προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας κάπαρη.