Αλήθεια είναι ό,τι συμφέρει τον λαό; (Και ποιος αποφασίζει τι συμφέρει τον λαό;) Ή, μήπως, αλήθεια είναι ό,τι συμφέρει τους εκάστοτε κυβερνώντες; Η αλήθεια είναι ότι η αλήθεια υπέφερε πολύ στα χρόνια του Μνημονίου. Στην πορεία υπέφεραν όσοι την είπαν, αφού, βέβαια, προηγουμένως είχαν πει ψέματα.
Οπως φρόντισε να υπενθυμίσει ο Παναγιώτης Σγουρίδης, δεν έγινε και κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα όπως όλοι οι προηγούμενοι. Στην αρχή ήταν το «λεφτά υπάρχουν» που κατέπεσε υπό το βάρος της μοιραίας ανακοίνωσης Παπανδρέου με φόντο το ειδυλλιακό Καστελλόριζο. Μετά ήρθαν τα Ζάππεια. Τα κατάπιε κι αυτά το μαύρο σκοτάδι υπό το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής που χρειαζόταν να κάνει η χώρα για να μη βγει από την ευρωζώνη. Η διαφορά του Τσίπρα από τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου δεν είναι μόνο ότι ο Αλέξης υποτίθεται ότι θα έσκιζε τα Μνημόνια και θα έδινε στους πάντες τα πάντα. Είναι ότι επί της παρούσης αυτός είναι Πρωθυπουργός και άρα είναι η δική του σειρά να αντιμετωπίσει το σκάσιμο της φούσκας των υποσχέσεών του.
Ο Σγουρίδης είναι παλιά πασοκική καραβάνα. Το ξέσπασμα ειλικρίνειας του τύπου «πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια» δεν αποκλείεται να το έπαθε επειδή αφουγκράζεται την κοινωνική οργή.
Διότι η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικοί δεν κερδίζουν εκλογές λέγοντας την αλήθεια. Ενίοτε, όμως, τις χάνουν επειδή είπαν πολλά ψέματα. Η εμπειρία δείχνει ότι ο τρόπος που αντιπολιτεύθηκαν επιστρέφει για να τους εκδικηθεί.
Επί της παρούσης, βέβαια, η ειλικρίνεια του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Ναρκοθετεί την ούτως ή άλλως ναρκοθετημένη από το ίδιο το Μνημόνιο επιχείρηση κατευνασμού των αγροτών από το Μέγαρο Μαξίμου. Κυρίως, όμως, τσαλακώνει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιχείρησε να το σκιαγραφήσει στην «Αυγή της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας. Κόβει τα φτερά του επικοινωνιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης.
Το επιχειρούμενο ντοπάρισμα με ενέσεις αισιοδοξίας, ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί γρήγορα και ότι στο Προσφυγικό τα έχουμε κάνει όλα σωστά και κανονικά θα 'πρεπε να μας συγχαίρουν, δεν περπατάει.
   
Η τελευταία δημοσκόπηση της MRB καταγράφει ένα συντριπτικό ποσοστό 80,1% των πολιτών που δηλώνουν ότι συμφωνούν με τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ενα ποσοστό 54,1% συμφωνεί ακόμη και με το κλείσιμο δρόμων, αεροδρομίων και τελωνείων! Με απλά λόγια, άνθρακες ο κοινωνικός αυτοματισμός. Το χειρότερο είναι ότι στην ερώτηση «ποιο είναι το πρώτο συναίσθημα που νιώθετε» το 63,9% απαντά «οργή». Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το 93%  εκτιμά ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα.
Η κοινωνία έχει πράγματι ντοπαριστεί. Οχι όμως από τα επικοινωνιακά ναρκωτικά που μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση. Από τον θυμό της. Και αυτός είναι η πιο επικίνδυνη ντόπα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από