Η κυβέρνηση ή η Βουλή νομοθετεί; Και ποιος αποφασίζει για την ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας; Τα ερωτήματα τίθενται εκ νέου αφού το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το «παράλληλο πρόγραμμα» εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο.

Μόνο που η πληροφορία ανακοινώθηκε στο χθεσινό πρωινό μπρίφινγκ των δημοσιογράφων από την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη.

Είπε δηλαδή ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τις διατάξεις του παράλληλου προγράμματος δεν θα συζητηθεί Τετάρτη και Πέμπτη, όπως επισήμως είχε αποφασίσει η Βουλή, αλλά θα μετατεθεί Παρασκευή και Σάββατο επειδή ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να τοποθετηθεί και να ενημερώσει το Σώμα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Λίγες ώρες αργότερα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης συγκάλεσε τη Διάσκεψη των Προέδρων ώστε να επικυρώσει τυπικά την απόφαση της κυβέρνησης. Μόνο που η συνεδρίαση δεν ήταν τόσο βελούδινη όσο θα περίμενε.

Το ΚΚΕ αντέδρασε έντονα, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του Θανάση Παφίλη να τονίζει ότι «δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ακυρώνει το πρόγραμμα της Βουλής για επικοινωνιακούς λόγους». Ομοίως ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ κατηγόρησε τον Βούτση πως χρησιμοποιεί τη Βουλή για «κυβερνητική προπαγάνδα».