Θέλετε να ξεκουραστείτε και να µην κάνετε απολύτως τίποτα. Να βρίσκεστε µεταξύ τζακούζι, χαµάµ, σάουνας, µασάζ και εσωτερικής θερµαινόµενης πισίνας. Θέλετε να πάρετε να βουνά και τα λαγκάδια για σκι, ορειβασία, mountain bike, trekking ή µάζεµα µανιταριών και αγριοφράουλας µέχρι τελικής πτώσης; Τότε στο ξενοδοχείο Valia Nostra (Σµίξη Γρεβενών, τηλ. 24620 80-151) που βρίσκεται 6 χλµ. από το χιονοδροµικό κέντρο της Βασιλίτσας θα βρείτε τον παράδεισό σας. Ο σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης έχει επιµεληθεί τα µενού στο εστιατόριο και στο bar του ξενοδοχείου. Με νέα κάρτα κρασιών, ποτών, cocktails κ.ά. Στο µενού θα βρείτε ποικιλία µανιταριών µε σκόρδο και θυµάρι, σαλάτα λάχανο µε φουντούκι, καπνιστή µπριζόλα και φυσικά χοιρινό κότσι γάστρας µε πέτουρα λαχανικών. Α, και τραγανά παϊδάκια!

Στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, ένας τόπος ιδιαίτερα γνώριµος στους Βορειοελλαδίτες, το ελληνικής ιδιοκτησίας και διαχείρισης Premier Luxury Mountain Resort (τηλ. 359 749 50500-501) αποτελεί έναν από τους δηµοφιλέστερους χειµερινούς προορισµούς στην Ευρώπη για σκι, snowboard, δραστηριότητες στο βουνό και όχι µόνο. Το βραβευµένο εστιατόριο Amvrosia, πλήρως ανανεωµένο, µας επανασυστήνεται ως Butcher Modern Cuisine. Στο εστιατόριο Dionyssos, εκτός από τον πλούσιο πρωινό µπουφέ που θα απολαύσετε µε τις φρέσκες κρέπες και βάφλες, προσφέρονται και πολλές επιλογές σε µπουφέ για το δείπνο. Το Nectar Bar, µε το εντυπωσιακό ανοιχτό τζάκι στο κέντρο του, είναι το ιδανικό µέρος χαλάρωσης µε ένα ζεστό ρόφηµα ή ένα δροσερό ποτό στο χέρι. Το βράδυ µετατρέπεται σε Tapas Bar, µε απίθανες γευστικές προτάσεις tapas, ενώ συχνά υπάρχει ζωντανή µουσική σε τζαζ ήχους. Επιπλέον, παρέχεται δωρεάν µεταφορά από και προς το κεντρικό τελεφερίκ του χιονοδροµικού κέντρου (gondola ski lift), καθώς και το κέντρο του Μπάνσκο. Executive chef του ξενοδοχείου είναι ο Σταµάτης Τσίλιας, ο οποίος έκανε τη γαστρονοµική καρδιά των Βαλκανίων να χτυπά ακόµη πιο δυνατά. Είναι χαρακτηριστικό ότι µόλις τον περασµένο µήνα στο ξενοδοχείο αυτό διοργανώθηκε το 4ο Premier Gastronomy Festival!

Τώρα, αν θέλετε να ποντάρετε και να τζογάρετε µέρες που είναι, το Grande Albergo delle Rose (τηλ. 22410 97-400) στη Ρόδο έχει νέο µενού και ακόµη ένα νέο, ανακαινισµένο εστιατόριο, το Rodon Place. Εκεί, ο σεφ Andreas Salomakhin δηµιουργεί µεσογειακά πιάτα και παντρεύει καταπληκτικές αραβικές και ρωσικές νότες µε γαλλικές τεχνικές. To ξενοδοχείο αποτελείται από 33 πολυτελείς σουίτες, µε θέα προς την πόλη ή την υπέροχη θάλασσα του Αιγαίου, καθεµιά διακοσµηµένη µε το δικό της στυλ και βαφτισµένη µε το όνοµα ενός ήρωα της αρχαίας ελληνικής µυθολογίας (Ποσειδών, Απόλλων, Ηλιος, Αρτεµις κ.ά.). Επίσης κάθε σουίτα διαθέτει έναν χώρο διακριτικής πολυτέλειας µε ιδιαίτερη φυσιογνωµία που ταξιδεύει τον επισκέπτη στις µυθικές εποχές. Ζωντανή µουσική, µε καταπληκτική αοιδό κάθε Πέµπτη, Παρασκευή και Σάββατο όλο τον χειµώνα.