Η νέα Ducati XDiavel ήταν το μοντέλο που ξεχώρισε στη μεγάλη έκθεση μοτοσικλέτας, στην 73η EICMA 2015 στο Μιλάνο. Το νέο μοντέλο ψηφίστηκε σαν «best-looking bike” , δηλαδή, προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, εκ των οποίων το 60,78%, σε σύνολο 11.369 ψήφων, ξεχώρισαν την XDiavel ανάμεσα σε όλα τα άλλα εκθέματα.

Η νέα XDiavel τα διαθέτει τα πάντα, σύμφωνα με τη φίρμα. Μπορεί να προσφέρεται τόσο για ήρεμη οδήγηση όσο και για σπορ βόλτες. Στα ατού του σημειώστε και τον δικύλινδρο κινητήρα των 156 ίππων, ενώ μπορεί να προσφέρει εξαιρετική μέγιστη γωνία κλίσης ( 40 μοίρες).

H ΧDiavel είναι η πρώτη Ducati που χρησιμοποιεί ιμάντα μετάδοσης της κίνησης, ένα απαραίτητο στοιχείο για την ιδιαίτερη κατηγορία των Cruiser. Το σύστημα μέτρησης αδράνειας της Bosch (ΙΜU), σε συνδυασμό με το Ducati Traction Control (DTC), τα προγράμματα οδήγησης Riding Modes, τη μονάδα Bosch ABS Cornering, το Cruise Control και το πρωτοποριακό Ducati Power Launch (DPL) καθιστούν την XDiavel ένα τεχνολογικό κόσμημα που προσφέρει υψηλές επιδόσεις και ασφάλεια. Επιπλέον, διατίθεται και έκδοση S.

Η Ducati παρουσίασε συνολικά 8 νέες μοτοσυκλέτες στην έκθεση του Μιλάνο εκ των οποίων 7 από αυτές ήταν εντελώς νέα μοντέλα.