Οπως σας έχω ξαναγράψει, οι ποταμικοί βουλευτές βρίσκονται σε αντιπολιτευτικό οίστρο και δεν νομίζω ότι σκοπεύουν να σταματήσουν. Ετσι, χθες, οΣπύρος Λυκούδηςκαι οΣπύρος Δανέλληςζήτησαν την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρό τηςΚώστα Δουζίνα.

Επικαλούνται τη ρευστότητα του διεθνούς περιβάλλοντος αλλά ρίχνουν και τις μπηχτές τους στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι δεν ενημερώνει το Σώμα για το Σκοπιανό, το Κυπριακό ή την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις συνεπακόλουθες αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Να σας επισημάνω πάντως ότι εκτός από τουςΛυκούδηκαιΔανέλλη,ακόμη δώδεκα βουλευτές της ΝΔ έχουν στείλει ανάλογη επιστολή στονΔουζίναζητώντας την άμεση σύγκληση της Επιτροπής. Πρόκειται για τουςΑδωνη Γεωργιάδη, Γιώργο Κουμουτσάκο, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστα Τασούλα, Σοφία Βούλτεψη, Ολγα Κεφαλογιάννη, Γιάννη Κεφαλογιάννη, Κώστα Καραγκούνη, Σάββα Αναστασιάδη, Κώστα Τσιάρα, Γιάννη ΠλακιωτάκηκαιΝίκο Παναγιωτόπουλο.

Το σκεπτικό τους είναι ακριβώς ίδιο με των ποταμικών. Μήπως τελικά και αυτά τα δύο κόμματα συμφωνούν σε περισσότερα απ’ όσα παραδέχονται;