Από αριστερά στη «δεύτερη φορά Αριστερά» κυβέρνηση τη βγήκε το ΚΚΕ και στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Παίρνοντας τη θέση των μέχρι πρότινος μαχόμενων συριζαίων, τα μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου διοργανωνόταν εκδήλωση για το Ασφαλιστικό και θα μιλούσε ο Κατρούγκαλος.

«Αίσχος» φώναζαν κάποιοι, ενώ άλλοι ξεσπούσαν σε αντιμνημονιακά και αντικυβερνητικά συνθήματα. Το αποτέλεσμα ήταν ο υπουργός να τραπεί σε άτακτη φυγή. Τελικά, τις απόψεις του για το Ασφαλιστικό άκουσαν μόνο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με τα οποία συναντήθηκε λίγο αργότερα σε ξενοδοχείο της πόλης.

Μα, σε κάθε περίπτωση, εν μέσω συζητήσεων με τους δανειστές για περικοπές σε συντάξεις και νέους φόρους σε εργαζομένους πάνε στο σπίτι του κρεμασμένου να μιλήσουν για σκοινί;

Ακουσε πολλά ο Ρήγας

Σήμερα πάντως ο Κατρούγκαλος έχει κληθεί στην Κουμουνδούρου για ενημέρωση επί του Ασφαλιστικού στην Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάσει με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Οπως έμαθα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, άρτι αφιχθείς από την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα που σας έγραφα προχθές, άκουσε τα μύρια όσα στις οργανώσεις για το θέμα των συνταξιοδοτήσεων αλλά και των περικοπών στις συντάξεις.

Θύμα ο Ντομπρόβσκις

Να μείνω στον Κατρούγκαλο, καταγράφοντας μια γνωστή στους συντάκτες που μπαινοβγαίνουμε διαπίστωση: Είναι να μην μπεις στα ασανσέρ του υπουργείου Εργασίας επί της Σταδίου…

Μπορεί να αναμένεις κανένα 10λεπτο για να φθάσει ένας από τους τρεις ανελκυστήρες στο ισόγειο, μπορεί να κάνεις κανένα πεντάλεπτο για να ανέβεις στον προορισμό σου ή να βρεθείς και στο τρίτο υπόγειο μην έχοντας οδό διαφυγής!

«Θύμα» του ασανσέρ έπεσε, όμως, μαθαίνω και ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος πήγε στο Εργασίας για να συναντηθεί με τον Κατρούγκαλο. Μετά την καθυστέρηση που καταγράφηκε έως ότου φθάσει στον 8ο, όπου και το υπουργικό γραφείο, έκανε και τις γνωστές δηλώσεις για καθυστέρηση στην αξιολόγηση… Λέτε να εκνευρίστηκε με το ασανσέρ;