Αλλαγή φρουράς είχαμε στην ηγεσία της ΚΝΕ. Υστερα από τεσσεράμισι χρόνια αποχωρεί από τη θέση του γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου ο Θοδωρής Χιώνης και αναλαμβάνει ο Νίκος Αμπατιέλος.

Η απόφαση είχε ουσιαστικά ληφθεί από πέρυσι, στο 11ο συνέδριο της οργάνωσης, όμως προτιμήθηκε μια σταδιακή μετάβαση για λόγους οργανωτικούς. Και εάν σε κάποιους προκαλεί εντύπωση η αλλαγή γραμματέα στην ΚΝΕ έναν χρόνο σχεδόν μετά το συνέδριο, απλά να σας ενημερώσω πως είναι μια πολύ συνηθισμένη τακτική.

Ετσι είχε συμβεί και με την αντικατάσταση του Θέμη Γκιώνη από τον Γιάννη Πρωτούλη, όπως και όταν τον τελευταίο διαδέχθηκε το 2010 ο Χιώνης.

Με όνομα βαρύ

Ο νέος γραμματέας είναι 29 ετών, εδώ και χρόνια πρωτοκλασάτο στέλεχος της νεολαίας του Περισσού από νεαρή ηλικία, αφού είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου από το 2006.

Παράλληλα, πρέπει να ξέρετε πως κουβαλάει όνομα βαρύ σαν ιστορία για το ΚΚΕ, καθώς έχει οικογενειακή σχέση με τον αείμνηστο αντιστασιακό, συνδικαλιστή και μετέπειτα βουλευτή Αντώνη Αμπατιέλο, που ήταν αδελφός του παππού του.

Οσο για τον απερχόμενο γραμματέα, ήρθε η ώρα τού αποχαιρετισμού. Οχι γενικά, από τη νεολαία. Αλλωστε, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από το 2013. Απλά θα επικεντρωθεί σε αυτά του τα καθήκοντα.