Η φαντασία στην εξουσία
Καταπληκτικοί τύποι οι «σοφοί» της επιτροπής Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό: ανακάλυψαν τη σύνταξη με εισοδηματικά κριτήρια - αν έχεις δικό σου σπίτι θα παίρνεις λιγότερα από εκείνον που δεν έχει. Κι αν έχεις δύο αμάξια, θα χρωστάς τη βενζίνη του γείτονα που έχει μόνο ένα και πορεύεται...
Το πιάσατε το υπονοούμενο; Τέλος οι απατεώνες που πλήρωναν υψηλές εισφορές για να πάρουν μεγαλύτερη σύνταξη - αυτά είναι κόλπα του διαβόλου. Οσα και να πλήρωνες στα Ταμεία, στο τέλος θα βλέπει ο υπάλληλος τι έχεις και κατέχεις - και αναλόγως θα εισπράττεις ή θα φεύγεις με άδεια χέρια.
Αυτό, λέει, το βρήκαν οι «σοφοί» στο σύστημα της Αυστραλίας - όπου οι άνθρωποι παίρνουν μία βασική σύνταξη με βάση και την περιουσιακή τους κατάσταση. Δεν συνυπολόγισαν όμως οι «σοφοί» ότι για αυτές τις συντάξεις οι Αυστραλοί δεν πληρώνουν εισφορές μια ζωή - ούτε μία ώρα - διότι πολύ απλά δεν προβλέπονται εισφορές!
Το δικό μας το σύστημα προβλέπει εισφορές. Και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πληρώσει για είκοσι, είκοσι πέντε, τριάντα, τριάντα πέντε χρόνια - και τώρα διαβάζουν (και ανατριχιάζουν) ότι οι «σοφοί» προτείνουν να μην είναι η σύνταξη ανταποδοτική των εισφορών, αλλά να υπολογίζεται με βάση την περιουσία του ασφαλισμένου.
Εν ολίγοις, όποιος πέτυχε να φτιάξει κάτι στη ζωή του πρέπει να τιμωρηθεί: πώς το έκανες το σπίτι, κύριε; Δεν πλήρωσες μαύρα; Και πού τα βρήκες; Ελα, λοιπόν, τώρα που γίνεσαι συνταξιούχος να τιμωρηθείς για τον τρόπο που απέκτησες την περιουσία σου.
Αφού το ακίνητο, το περιουσιακό στοιχείο-φετίχ για τον Ελληνα έχασε το μεγαλύτερο μέρος της αξίας του, αλλά υπερφορολογείται με τις παλιές αντικειμενικές τιμές, τώρα θα χρησιμοποιηθεί και για να μειωθούν οι συντάξεις των ιδιοκτητών. Είπαμε, η φαντασία στην εξουσία - αλλά ακόμα και η φαντασία πρέπει να έχει κάποια όρια...
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από