Οπως με ενημέρωσε αρμόδια πηγή μου, η νέα (και παλιά) αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου έκανε χθες το τραπέζι σε δημοσιογράφους.

Στο γεύμα δεν ειπώθηκε κάτι το φοβερό, ήταν πιο πολύ χαλαρή κουβέντα στο πνεύμα των προγραμματικών. Το ενδιαφέρον ήταν αλλού. Και συγκεκριμένα στο μενού γιατί, εκτός από πένες με σολομό, περιελάμβανε και γεμιστά.

Να σας θυμίσω ότι την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης όταν ρωτήθηκε έξω από το Προεδρικό πού θα βρει πόρους για να κάνει πράξη τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δώσει την εξής εμβληματική απάντηση: «Αν κάνουμε οικονομία και φτουρήσουνε τα πράγματα, όπως έχει μάθει ο ελληνικός λαός να κάνει, τα γεμιστά είναι επινόηση και του ελληνικού λαού, με τίποτα, πολύ φθηνά δηλαδή, τρώει μια οικογένεια».

Δεν ξέρω αν διαθέτει αυτοσαρκασμό, εικάζω πάντως ότι μιας και το τραπέζι έγινε στο εστιατόριο της Βουλής, δεν τα είχε φτιάξει με τα χεράκια της τα γεμιστά.

Για τα μάτια του Κάμερον

Δεν ήταν παρών στην προχθεσινή διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Νίκος Δένδιας. Αυτό επειδή απουσίαζε σε ταξίδι στο εξωτερικό, όπως φρόντισε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής.

Αυτό που δεν ανέφερε στην επιστολή του ο Κερκυραίος είναι ότι βρισκόταν στην Αγγλία, καθώς ήταν προσκεκλημένος στο Συνέδριο των Συντηρητικών.

Πληροφορούμαι μάλιστα ότι στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν των ξένων αντιπροσωπειών ο λόρδος Φέλντμαν, παράγων των Τόρις και προσωπικός φίλος του βρετανού πρωθυπουργού, παρών ήταν και ο Ντέιβιντ Κάμερον, με τον οποίο ο Δένδιας είχε σύντομο τετ α τετ. Αυτά είναι…

Οι πρώτοι των πρώτων

Οι βουλευτές της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκαναν την αρχή. Ηταν δηλαδή οι πρώτοι που κατέθεσαν ερωτήσεις σε υπουργούς κατά τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Η σερραία βουλευτής ρωτά τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, ενώ η ερώτηση του βουλευτή της Β’ Αθήνας προς τον υπουργό Ναυτιλίας αφορά την υπόθεση «Noor One».

Τζιτζίκια…

Οι συζητήσεις στους διαδρόμους της Βουλής κατά την τελευταία ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων είχαν θεματικές παντός περιεχομένου.

Μία από αυτές –αρκετά διασκεδαστική που μου μετέφερε ένας εκ των πρωταγωνιστών –αφορούσε τις εσωκομματικές της Νέας Δημοκρατίας. «Ξέρεις πώς λένε εσάς που υποστηρίζετε τον Τζιτζικώστα;» ρώτησε κάποιος γαλάζιο βουλευτή και υποστηρικτή του Απόστολου Τζιτζικώστα και συνέχισε: «Τζιτζίκια»!

Ετοιμόλογος ο βουλευτής έσπευσε να συμπληρώσει πως υπάρχει και χειρότερος χαρακτηρισμός. Ποιος; «Μας έχουν πει και τζιτζιφιόγκους!» είπε. Τουλάχιστον διατηρούν το χιούμορ τους…