Ζουμερές και τραγανές, με σος που κολλάει στα χέρια και τα χείλη, τρώγονται με μανία είτε σκέτες, είτε με μπλου τσιζ σος. Γιατί να τις «ποτίσετε» με θερμίδες όμως, αφού είναι ούτως ή άλλως γευστικές; Μία συνταγή του σεφΆκη Πετρετζίκη από το Mega.

Υλικά

1κιλό φτερούγες κοτόπουλου

2 κρεμμύδια

1 σκ. σκόρδο

8 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

8 κ.σ. worcestershire sauce (την έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ)

1 κ.γ. ταμπάσκο

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη (στα μαχαρικά)

400 γρ. κέτσαπ

8 κ.σ. ξύδι λευκό

Για τη bbq sauce

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη μαύρη και, μόλις λιώσει, ρίχνουμε και την υπόλοιπη και ανακατεύουμε. Μόλις αφρίσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το ξύδι και ανακατεύουμε. Περιμένουμε να πάρει μια βράση το μείγμα και, στη συνέχεια, ρίχνουμε τη γούστερ σος, το ταμπάσκο, το τζίντζερ και την κέτσαπ. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 3-4 λεπτά.

Για τις φτερούγες

Κόβουμε τις φτερούγες, τις βάζουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30′. Στη συνέχεια, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις βουτάμε μέσα στη σάλτσα. Επιστρέφουμε τις φτερούγες στη σχάρα και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.