Περίπατο και ξενάγηση στο ρέμα της Πικροδάφνης διοργανώνει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου η ομάδα «Πολίτες υπέρ των ρεμάτων της Αττικής».

Στόχος όπως αναφέρουν είναι οι πολίτες να γνωρίσουν το ρέμα αλλά και να δείξουν πως δεν επιθυμούν να γίνει αγωγός ομβρίων από την Περιφέρεια Αττικής.

Η ομάδα σημειώνει πως το ρέμα της Πικροδάφνης είναι ένα από τα τελευταία ρέματα στον αστικό ιστό του Λεκανοπεδίου που έχει παραμείνει σε σχετικά φυσική κατάσταση. «Δυστυχώς όμως αντί να γίνει χώρος περιπάτου, χώρος πρασίνου και να παραμείνει βιότοπος με σπάνια βιοποικιλότητα προωθείται από την Περιφέρεια Αττικής ένα έργο 150 παρεμβάσεων με τσιμέντο που στην ουσία εξυπηρετεί όσους έχουν αυθαίρετα στις όχθες του και θα το μετατρέψει σε αγωγό καταστρέφοντας χλωρίδα και πανίδα» συμπληρώνουν.

Με κόκκινο είναι η διαδρομή δίπλα στο ρέμα. Η συνάντηση είναι Κυριακή 25 Οκτωβρίου,

στις 11, στο μετρό του Αγίου Δημητρίου/ Αλεξ. Παναγούλης

Η ομάδα

Οι Πολίτες υπέρ των ρεμάτων της Αττικής είναι ενεργοί πολίτες που σχεδιάζουν δράσεις και παρεμβάσεις, ανταλλάσσουν πληροφορίες ή διοχετεύουν ενημέρωση με στόχο την προστασία, ανάδειξη και ορθή διαχείριση ρεμάτων και ποταμιών σε όλη την Αττική, ιδίως σε αστικές περιοχές.«Η Αθήνα έχει ήδη θάψει κι εξαφανίσει τα ποτάμια της. Ας σώσουμε ο,τι απομένει. Ανάμεσα στους στόχους είναι η γνωριμία με τα ρέματα της Αττικής και του Λεκανοπεδίου, ξεναγήσεις και βόλτες αλλά και δράσεις (και προτάσεις) για την προστασία τους» αναφέρουν.

Περισσότερα για την ξενάγησηεδώ.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση