Μαθαίνω πως οι κόκκινες συνδικαλιστικές συσπειρώσεις όπως το ΠΑΜΕ στον χώρο των εργατοϋπαλλήλων, η ΠΑΣΥ στους αγρότες, η ΟΓΕ στις γυναικείες οργανώσεις, η ΠΑΣΕΒΕ στους αυτοαπασχολούμενους και το ΜΑΣ στους φοιτητές, ετοιμάζονται να φτιάξουν ομάδες αλληλεγγύης προς όσους έχουν ανάγκη με σύνθημα «κανένας μόνος του».

Για τον λόγο αυτόν μάλιστα συγκροτούν και μια κεντρική επιτροπή που θα απαρτίζεται από στελέχη αυτών των φορέων, προκειμένου να συντονίζουν τη δράση τους σε χώρους δουλειάς και γειτονιές.

Κύριος στόχος των ομάδων αλληλεγγύης θα είναι η προσπάθεια κάλυψης των ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που δεν μπορούν να τα προμηθευτούν. Οι δομές αυτές θα στηριχθούν στις αντίστοιχες που είχε το ΠΑΜΕ τα προηγούμενα χρόνια.

Αξιέπαινη κίνηση, δεν λέω. Και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οσοι μπορούν να βοηθήσουν σε αυτές τις καταστάσεις, ευπρόσδεκτοι είναι. Τώρα, αυτό το οποίο ελπίζω εγώ, είναι πως αυτές οι δράσεις δεν σχετίζονται με την προετοιμασία αντιμετώπισης μιας ανθρωπιστικής κρίσης που θα προέλθει από ένα τυχόν Grexit.