Ένα και μόνο λουκάνικο μπορεί να αλλάξει τελείως τη γεύση της συνηθισμένης κόκκινης σάλτσας στα ζυμαρικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωριάτικο, με πράσο, με κρασί, κοζάκικο, τζουμαγιάς ακόμα και φραγκφούρτης. Εγώ πάντως προτείνω κάποιο με εξαιρετικά έντονη γεύση.

Υλικά

Ένα πακέτο μακαρόνια

Τρεις ώριμες ντομάτες

Μισό ξερό κρεμμύδι

Μια σκελίδα σκόρδο

Ένα κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη

Μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι

Ένα λουκάνικο χωριάτικο

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (στο νερό βάζουμε γενναία ποσότητα αλατιού). Τα στραγγίζουμε.

Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες. Βάζουμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το λουκάνικο. Το σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε το κρεμμύδι να ιδρώσει. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο και το αφήνουμε ακόμη μισό λεπτό. Ακολούθως προσθέτουμε τις ντομάτες που τις έχουμε περάσει στο μούλτι και τις έχουμε πολτοποιήσει. Προσθέτουμε το μέλι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 4 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα ριγκατόνι και σβήνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά.