Πράξη πρώτη. 25 Μαΐου 2014. Η Μαρίν Λεπέν διακηρύττει πως το Εθνικό Μέτωπο είναι «πρώτο κόμμα της Γαλλίας». Το ακροδεξιό FN έχει έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές, αποσπώντας ποσοστό 24,9% και 24 από τις 74 έδρες της Γαλλίας. Επόμενος στόχος για τη Λεπέν, η σύσταση ευρωομάδας. Χρειάζονται όμως 25 ευρωβουλευτές από επτά κράτη και εκείνη βρίσκει μόνο τέσσερις συμμάχους –την ιταλική Λέγκα του Βορρά, το ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία, το Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας και το βελγικό Vlaams Belang.

Πράξη δεύτερη. Ιούνιος του 2014. Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του UKIP, ανακοινώνει με «μεγάλη υπερηφάνεια» τη σύσταση της ομάδας Ευρώπη της Ελευθερίας και της Αμεσης Δημοκρατίας, από κοινού με τους Πεντάστερους του Μπέπε Γκρίλο. Η νίκη είναι γλυκιά για τον Φάρατζ: αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κοινή ομάδα υπό τη Λεπέν κρίνοντας πως «ο αντισημιτισμός παραμένει στο DNA του Εθνικού Μετώπου», κατάφερε να συστήσει την πρώτη εθνολαϊκιστική ευρωομάδα, «έκλεψε» και μία ευρωβουλευτή που είχε εκλεγεί με το FN.

Πράξη τρίτη. Οκτώβριος του 2014. Η ετερόκλητη συμμαχία του Φάρατζ διαλύεται λόγω της αποχώρησης της Λετονής Ιβέτα Γκρίγκουλε. Ευκαιρία για τη Λεπέν να πάρει την εκδίκησή της, να προσεταιριστεί κάποια πρώην μέλη τής Ευρώπης της Ελευθερίας κ.λπ. ώστε να φτιάξει επιτέλους δική της ευρωομάδα. Αλίμονο, όμως, ο Αγγλος θα νικήσει και πάλι. Λίγες ημέρες αργότερα, αναβιώνει την ευρωομάδα του χάρη στη στήριξη ενός πολωνού ακροδεξιού βουλευτή.

Πράξη τέταρτη. 16 Ιουνίου 2015. Σε συνέντευξη Τύπου στο Ευρωκοινοβούλιο, η Λεπέν φοράει το πιο πλατύ της χαμόγελο προκειμένου να αναγγείλει τη γέννηση της ομάδας Ευρώπη των Εθνών και των Ελευθεριών, μία «αδυσώπητη απάντηση» σε όσους αμφέβαλαν για τη χρησιμότητα του FN στις Βρυξέλλες, ένα όχημα μάχης «εναντίον της Κομισιόν και των χυδαιοτήτων της». Με τον «δαίμονα» πατέρα της εκτός κόμματος –και εκτός ευρωομάδας –η Μαρίν Λεπέν κατάφερε να προσεταιριστεί μία πρώην ευρωβουλευτή του UKIP που αποπέμφθηκε λόγω υποψιών για ατασθαλίες. Δέχθηκε επίσης τη στήριξη δύο πολωνών ευρωβουλευτών από το Κογκρέσο της Νέας Δεξιάς, αφού πρώτα αυτό παραίτησε τον ανοικτά αντισημίτη πρόεδρό του. Και έχει λαμβάνειν, ως ευρωομάδα, περίπου 4,4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, συν ξεκάθαρα μεγαλύτερο λόγο και δύναμη και επιρροή στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αυλαία. Μέχρι νεωτέρας. Γιατί η προηγούμενη ευρωομάδα του FN, το 2007, είχε αντέξει 11 μήνες, αυτοί οι ακροδεξιοί το ‘χουν συνήθειο να σφάζονται.