Πέρα από το συνηθισμένο –και αγαπημένο- μπριάμ με καλοκαιρινά λαχανικά και με ή χωρίς σάλτσα ντομάτας, μπορείτε να δοκιμάστε και την παραλλαγή του με πιο λευκά και πιο αρωματικά λαχανικά. Χορτοφαγικό, διαιτητικό και πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, μπορείτε να το σερβίρεται είτε ως κυρίως πιάτο, είτε ως συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι.

Υλικά

150 γρ. φινόκιο (μαραθόριζα)

300 γρ. σελινόριζα

200 γρ. πατάτες

2 πράσα

100 γρ. φέτα

1 ποτήρι του κρασιού γάλα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος για ταψί, το ίδιο και τη σελινόριζα και το φινόκιο. Κόβουμε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες. Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψάκι, τα περιχύνουμε με το γάλα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Τρίβουμε από πάνω τη φέτα και τα βάζουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά.