Είναι κάτι σαν γλυκόξινο κοτόπουλο, αλλά όχι ακριβώς. Απλό στην εκτέλεση και πάντα με οικονομικά υλικά.

Υλικά

3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρές μπουκίτσες

6 πιπεριές (κίτρινη, κόκκινη και πορτοκαλί)

1 κρεμμύδι

1 κουτί ανανά σε φυσικό χυμό

1½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ σκόνη

½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

Χυμό από 2 λεμόνια

3 κουταλιές κορνφλάουρ

Αλάτι

Εκτέλεση

Θερμαίνουμε ένα γουόκ ή ένα ανοιχτό αντικολητικό βαθύ τηγάνι. Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο σκεύος μαζί με το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε κόψει σε ροδέλες. Τα αχνίζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους και στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Τα σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες ή μπαστουνάκια. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Κόβουμε τον ανανά σε μικρές μπουκίτσες και τον προσθέτουμε μαζί με το κάρυ στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το χυμό ανανά.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στην συνέχεια στύβουμε τα λεμονιά και αναμιγνύουμε το χυμό με το κορνφλάουρ. Ανακατεύουμε και προσέχουμε ώστε να διαλυθεί καλά .

Το προσθέτουμε στο φαγητό μας και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Συνοδεύουμε με αρωματικό ρύζι.

Συνταγή από τις προσωπικές σημειώσεις μαγειρικής της δημοσιογράφου Δήμητρας Σκούφου