Σάββατο και καλοκαιρία. «Καλή ιδέα για μία βόλτα στο ιστορικό Κέντρο τη Αθήνας» ίσως να σκέφτηκε ο κύριος με το ροζ μπλουζάκι στην αριστερή πλευρά της φωτογραφίας. Έτσι πήρε το παιδί του, το έβαλε στο καρότσι και άρχισε να κατηφορίζει την οδό Περικλέους, στο Σύνταγμα.

Όμως είχε λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο…Δεν είχε υπολογίσει πως μεγάλη μερίδα πολιτών σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους πάνω σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στη δεύτερη φωτογραφία. Πεζοί, πατεράδες και μαμάδες με καρότσια μωρών, πολίτες με αναπηρία αναγκαστικά περνούν μία…«Οδύσσεια» ταλαιπωρίας στα πεζοδρόμια και τους πεζοδρόμους.

Ο κύριος της φωτογραφίας χρειάστηκε τη βοήθεια και δεύτερου προσώπου (2η φωτό), της συζύγου του για να σηκώσει το καρότσι και να περάσει με μεγάλη δυσκολία στο μικρό κενό που είχε αφήσει το σταθμευμένο βανάκι. Αν όμως ήταν στη θέση του, μία μητέρα μόνη της με παιδί σε καρότσι ή ένας πολίτης με αμαξίδιο; Δυστυχώς η Πρωτεύουσα δεν είναι προσβάσιμη σε όλους και μάλιστα εδώ και χρόνια…

Η «Πόλη μου» κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebook Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instanea για καθημερινή και άμεση ενημέρωση.