Δοκιμάστε αυτή συνταγή για ένα από τα πιο αγαπημένα παγωτά. Είναι πανεύκολη και δεν χρειάζεται να έχετε παγωτομηχανή.

Υλικά

2 λοβούς βανίλιας

500ml κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά

70 γρ ζάχαρη

3 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τους λοβούς της βανίλιας κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε να βράσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει (να μην είναι πολύ καυτή όταν θα τη ρίξουμε στα αυγά)

Εντωμεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το μίξερ χειρός. Ρίχνουμε την κρέμα πολύ σιγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα. Περνάμε το μείγμα από λεπτή σίτα σε ένα άλλο μπολ. Ρίχνουμε τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε το παγωτό να παγώσει τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Τιπ

Είναι το παγωτό που ταιριάζει με τα περισσότερα γλυκά και σάλτσες. Η πιο αγαπημένη μου εκδοχή είναι περιχυμένο με καφέ εσπρέσο