Η είδηση που καταγράφω στη συνέχεια είναι ικανή να συνταράξει την ψυχή κάθε αγνού συριζαίου, ο οποίος θέλει τα πανεπιστήμια να είναι χώρος για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό για το οποίο ιδρύθηκαν, δηλαδή έρευνα και μάθηση. Σύμφωνα με αυτήν, ολοκληρώνεται άμεσα στο υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, η εγκατάσταση του εθνικού υπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων (High Performance Computer – HPC). Οι ακραία τεράστιες δυνατότητες του νέου αυτού συστήματος θα χρησιμοποιηθούν, λέει, για την υποστήριξη επιστημονικών και τεχνολογικών εφαρμογών μεγάλης κλίμακας. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρω πως, προκειμένου να φρίξουν οι οπαδοί της θεωρίας τού και φιλοσόφου υπουργού Παιδείας Μπαλτά ότι πρέπει να ξαναγυρίσουμε στον μαυροπίνακα και στην κιμωλία, ο υπολογιστής αυτός θα μπορεί να κάνει έως και 3,5 εκατομμύρια πράξεις το δευτερόλεπτο!!!

Για να κάνω δε ακόμη χειρότερη την κατάσταση για το πλήθος των αγαπημένων συριζαίων που ζει με το όραμα «επιστροφή στη φύση» και στις… «βραχογραφίες» ως τρόπο επικοινωνίας (ουγκ…) ας πούμε, προσθέτω ότι η νέα υποδομή θα ενσωματωθεί στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα υπερυπολογιστών. Οι χειριστές του φιλοδοξούν να συμπεριληφθεί στους 300 ισχυρότερους υπολογιστές του κόσμου και να ενισχύσει έτσι τη συμμετοχή της Ελλάδας στην πανευρωπαϊκή υποδομή PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe).

Και επειδή –με ξέρετε τώρα –ζω για κάτι τέτοια, συμπληρώνω –με σαδιστική διάθεση, ομολογώ –ότι τα επιστημονικά πεδία που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην αξιοποίηση σύγχρονων υπερυπολογιστικών υποδομών, όπως αυτός που απέκτησε η χώρα, είναι η Υπολογιστική Χημεία, η Υπολογιστική Μηχανή, οι Επιστήμες Υλικών, οι Κοινωνικές Επιστήμες, η Βιοϊατρική και άλλα τέτοια ακαταλαβίστικα για το μπαλταδαίικο καθεστώς στην Παιδεία!

Τούτων δοθέντων, εναποθέτω τις ελπίδες μου στον και φιλόσοφο υπουργό Αριστείδη Μπαλτά να μην επιτραπεί σε αυτό το εργαλείο του Σατανά να λειτουργήσει ποτέ!

Πολύ μπλα μπλα

Στο μεταξύ, η ζωή (η πραγματική, όχι η άλλη περί της οποίας θα κάμω σύντομα μια ανάλυση αναφορικά με το τι κάνει και τι επιδιώκει…) «τραβάει την ανηφόρα, με σημαίες, με σημαίες» και με… συζήτηση! Πολλή συζήτηση. Απεριόριστα πολλή συζήτηση, σε σημείο δηλαδή που να απορείς τι λένε τόσες ώρες. Αναφέρομαι, όπως προδήλως γίνεται φανερό, στη νέα –χθες, περί τις απογευματινές ώρες –συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, την 54η συγκεκριμένα τον τελευταίο μήνα, στη διάρκεια της οποίας ακολουθήθηκε το εξής τυπικό: ανοίγει τη συζήτηση ο πρόεδρος Αλέξης, με το κλασικό «θέλω να ακούσω τις απόψεις σας». Αρχίζουν οι μετέχοντες υπουργοί να εκθέτουν τις απόψεις τους, οι οποίες περιέργως είναι ίδιες (!..) με εκείνες που είχαν εκφράσει την προηγουμένη, οι οποίες με τη σειρά τους ήταν ίδιες ή έστω παρόμοιες με εκείνες που είχαν διατυπώσει δύο ημέρες πριν και πάει λέγοντας. Τώρα το καινούργιο φρούτο που φοριέται πολύ τελευταίως είναι η άποψη που διατυπώνουν κατά κόρον τα στελέχη που μετέχουν των συνεδριάσεων, ότι «πρέπει να επιδιώξουμε πολιτική λύση»!

Ο,τι δηλαδή δεν κατάφεραν ο Παπανδρέου, ο Παπαδήμος, ο Πικραμμένος, ο Σαμαράς, διότι ο άλλος, σου λέει, σε δάνεισα και δεσμεύθηκες να κάνεις μερικά πράγματα. Δεν τα κάνεις και μου ζητάς πολιτική λύση. Ε, δεν στη δίνω, γιατί έχω την αίσθηση ότι με κοροϊδεύεις. Τόσο απλά…

Μπλέξιμο

Μίλησα χθες με διάφορους παράγοντες οι οποίοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς (σε ωραία ελληνικά που έγραφαν κάποτε οι δημοσιογράφοι αυτό σημαίνει από κοντά) τις εξελίξεις στο εθνικό μας θέμα –την κρίση. Εχουν μείνει άφωνοι. Δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς επιδιώκει αυτή η υπέροχη κυβέρνηση που –το βλέπω –έχει όλα τα «προσόντα» να μετεξελιχθεί σε ένα κανονικό «τσίρκο Μεντράνο» του καιρού μας (μόνο χθες: Μάρδας «δεν έπρεπε να πάμε σε εκλογές τον Ιανουάριο», Μπαλάφας «δεν είπαμε ποτέ ότι θα σκίσουμε το Μνημόνιο»).

Συμφωνία; Ρήξη; Πρώτα ρήξη και μετά συμφωνία; Και μετά εκλογές; Ή δημοψήφισμα; Αγνωστο. Οπως και να έχει το πράγμα, ένα είναι το συμπέρασμα, πατριώτες, έχουμε μπλέξει άσχημα. Πολύ άσχημα…

Αλλαγή από τον πάγκο

Κάνει βέβαια και ο πρόεδρος Αλέξης λάθη, ρε παιδί μου. Σοβαρά. Οπως μου επισήμανε χθες φίλος μου, αριστερός παλαιόθεν, δεν κάνει «σωστή διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού» και στο τέλος μού το έσκασε το παραμύθι: Αν ο Τσίπρας είχε μυαλό, μου λέει, θα είχε αξιοποιήσει καταλλήλως τον Αλέκο τον Φλαμπουράρη.

Για να είμαι ειλικρινής, αιφνιδιάστηκα. Εγώ τον μπαρμπα-Φλαμπουράρη τον είχα για κάνα φραπέ και τις απογευματινές ώρες για μπιρίμπα ή πρέφα στο καφενείο συνοδεία ούζου με μεζέ ελίτσες δύο, φετούλα ντομάτα μία με ρίγανη και στο τσακίρ κέφι λιγάκι γραβιέρα.

Μου εξήγησε ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπεύθυνος για τα οικονομικά του ΚΚΕ εσωτερικού, είχε κάνει όνομα ως ταμίας διότι κάθε φορά που τον επισκέπτονταν προμηθευτές του κόμματος τούς απομάκρυνε με την παροιμιώδη φράση «φύγε τώρα ρε, σου λέω, δεν έχω μία, πώς το λένε. Από βδομάδα».

–Αυτόν έπρεπε να στείλει στους δανειστές, να δεις πώς θα κατέληγαν σε συμφωνία.

Συμφωνώ. Αφού το βλέπεις, ρε φίλε, ότι με Βαρουφάκη δεν πάει πουθενά το πράγμα. Κάνε αλλαγή από τον πάγκο, να κερδίσεις το ματσάκι, που λέει κι ο Αλέ…

Λέει «όχι»

Σε συνέχεια των προηγουμένων, ενημερώνω τον πρόεδρο Αλέξη και όλους εκείνους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν την κεφαλήν του επί πίνακι ότι ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δεν (ΔΕΝ, λέμε…) προτίθεται να παραιτηθεί.

Τον ρώτησα ευθέως χθες και μου απάντησε το ίδιο ευθέως: «Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω».

–Μα, αφού σας θεωρούν αντίπαλο. Το είπε και ο Λαφαζάνης, επέμεινα εγώ.

Το είπε, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο λέει, αλλά εγώ συνεργάζομαι αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις.

–Με τον Τσίπρα μιλάτε;

Οχι, με τον Πρωθυπουργό έχω καιρό να μιλήσω, αλλά συνεργάζομαι σε καθημερινή βάση με τον Δραγασάκη και τον Τσακαλώτο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔουΝουΤου.

–Αν βρέθηκαν με τόση ευκολία τα 750 εκατ. που δόθηκαν, φαντάζομαι ότι θα βρείτε και τα υπόλοιπα 500 που απαιτούνται για τη δόση στο τέλος Μαΐου.

Οχι, δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους. Υποθέτω όμως ότι θα βρεθούν από τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είπαμε πολλά και διάφορα με τον Στουρνάρα, μη δημοσιεύσιμα όμως. Το τονίζω. Μη δημοσιεύσιμα. Γιατί αν τα δω πουθενά γραμμένα θα έχουμε θέμα, προειδοποιώ…