Συμφωνία δεν έχουμε –αλλά ο λογαριασμός της έρχεται οσονούπω: εδώ και μέρες βγαίνουν καπνοί από το γραφείο του γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά.

Τι ψήνεται εκεί; Μα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο –μπας και το δει ο Σόιμπλε και νιώσει μια ικανοποίηση. Και όλοι ξέρουμε τι προϋποθέτει αυτό –οπότε αρχίστε από τώρα να ψάχνετε στις τσέπες σας.

Ο τραυματισμός του Σαμαρά

Αλλοι θυμήθηκαν το χτύπημα στο πόδι του Κώστα Καραμανλή στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, άλλοι τον Γιώργο Παπανδρέου με το ποδήλατό του –κάποιοι κακεντρεχείς αναρωτήθηκαν εάν ο Αντώνης Σαμαράς είχε μιλήσει προχθές με τον Κώστα Μητσοτάκη.

Το βέβαιον είναι ότι ο τραυματισμός του προέδρου της ΝΔ (σε μια μπασκετική μονομαχία με τον γιο του, αργά προχθές το βράδυ, στην πίσω αυλή της οικίας του, στην Κηφισιά) επιβεβαιώνει ότι η άθληση στην πολιτική μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες. Ο Σαμαράς πέρασε όλη την ημέρα χθες με ισχυρά αναλγητικά, αφού ο πόνος από το κάταγμα στον αγκώνα ήταν έντονος.

Θέλει να βγει με τον νάρθηκα

Ο ίδιος δεν επιθυμεί να υπάρξουν ανατροπές στο πρόγραμμά του –και θα επιδιώξει, με τον νάρθηκα και αρκετά παυσίπονα, να μιλήσει τόσο αύριο το βράδυ στο ετήσιο συνέδριο του «Εκόνομιστ» όσο και το Σάββατο στην κομματική προσυνδιάσκεψη της Τρίπολης. Οι οριστικές αποφάσεις, ωστόσο, θα ληφθούν σήμερα, κατόπιν και των ιατρικών υποδείξεων.

Οι ευχές των δειπνοσοφιστών

Ταχεία ανάρρωση και περαστικά ευχήθηκαν χθες στον πρόεδρο της ΝΔ αρκετοί βουλευτές, ακόμη και δειπνοσοφιστές. Αλλοι τηλεφωνικά και άλλοι μέσω twitter, όπως ο Νίκος Δένδιας. Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν σήκωσε χθες το τηλέφωνο, ίσως για να αποφύγει τους συνειρμούς.