Οι AC/DC δε χρειάζονται συστάσεις. Είναι πασίγνωστοι για τη μουσική τους, για τα χιτ τους που κρατάνε δεκαετίες και για τον περίφημο «τρελό» κιθαρίστα τους (βλ. Ανγκους Γιανγκ) που έχει φτάσει τα 60, όμως συνεχίζει να ντύνεται σα μαθητούδι και να βγάζει απίστευτη ενέργεια στη σκηνή.

Το «Back in black» είναι από τον ομώνυμο δίσκο τους το 1980. Είναι το έβδομο άλμπουμ τους και το πρώτο με τον μέχρι σήμερα τραγουδιστή τους Μπράιαν Τζόνσον, ο οποίος αντικατέστησε το μακαρίτη Μπον Σκοτ που άφησε τα εγκόσμια (πάλι το αλκοόλ έβαλε το χεράκι του) λίγο καιρό πριν αρχίσουν οι ηχογραφήσεις για το «Back in black». Το δε εξώφυλλο του δίσκου έγινε μαύρο σε ένδειξη πένθους για τον Μπον Σκοτ.

Ο δίσκος έχει υπέροχα τραγούδια, πέρα από το ομότιτλο, όπως τα «Hell’s bells», «Shoot to thrill», «Shook me all night long» και «Rock n’ roll ain’t noise pollution», και έχει φτάσει να γίνει μέχρι και 22 φορές πλατινένιος – ήτοι 22 εκατ. κομμάτια – στις ΗΠΑ (και πολλές άλλες φορές σε διάφορες χώρες) και να είναι από τους πιο ευπώλητους δίσκους διεθνώς.

«Back in black» στο τέρμα σήμερα, το σηκώνει η μέρα…