Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό πιάτο για ένα από εκείνα τα βράδια του μεσοβδόμαδου που δεν υπάρχει χρόνος για περίτεχνες συνταγές. Οσο για το πέστο, γίνεται σε μόλις 5 λεπτά.

Υλικά

½ πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή κοχύλια

250 γρ φρέσκα πράσινα σπαράγγια (ή άγρια κατά προτίμηση)

2 φλ φρέσκα ντοματίνια

1 φλ μικρά φύλλα από φρέσκο σπανάκι

½ φλ ελαιόλαδο

½ φλ πέστο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, κόβουμε τα φυλλαράκια ένα ένα και τα αφήνουμε πάνω σε μια πετσέτα να στεγνώσουν.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψάκι. Πλένουμε τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε κι αυτά στο ταψάκι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τραγανά απέξω. Τα βγάζουμε και κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό (ρίχνουμε το αλάτι και τα μακαρόνια μόλις πάρει βράση το νερό) όσο χρόνο λέει η συσκευασία.

Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τα ντοματίνια, το πέστο και τα φρέσκα φύλλα του σπανακιού, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως. Προαιρετικά, μπορούμε να συνοδεύσουμε κάθε πιάτο και με ένα αυγό ποσέ ή μάτι.

Για το πέστο. Ρίχνουμε στο μπλέντερ:

1 φλ φρέσκα φύλλα βασιλικού

3 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες

3 κ.τ.σ κουκουνάρι

1/3 φλ παρμεζάνα τριμμένη

1/3 φλ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Χτυπάμε καλά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο. Μπορούμε να φυλάξουμε το πέστο σε γυάλινο βαζάκι στο  ψυγείο το πολύ για μία εβδομάδα.