Κάθε χρόνο τον Μάιο η Νέα Σμύρνη γιορτάζει. Η πόλη φορά τα καλά της καθώς οι ανοιξιάτικες εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία είναι από τις πλέον φημισμένες σε όλη την Αθήνα. Για τους δρομείς της περιοχής, όμως, ο εορτασμός είναι διπλός: όλοι ετοιμάζονται να τρέξουν στον Γύρο της Νέας Σμύρνης.

Θα αναρωτηθεί κανείς, γιατί να τρέξω μια διαδρομή που δεν είναι ούτε πεντάρι ούτε δεκάρι, αλλά 7.800 μ.; Και η οποία μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς οι ανηφοριές και οι κατηφοριές έχουν κάτι από Σαν Φρανσίσκο κάτω από τον καυτό ήλιο;

Πρώτον, γι’ αυτή ακριβώς την πρόκληση. Ο αγώνας είναι απαιτητικός, αλλά είναι παράλληλα μικρός σε απόσταση και για πρωτάρηδες.
Δεύτερον, γιατί εκείνοι που βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωσή του είναι οι δρομείς του ΣΑΦΑΝΣ (του Συλλόγου Αθλουμένων Φίλων Αλσους Νέας Σμύρνης), από τις πλέον συμπαθείς δρομικές παρέες του Λεκανοπεδίου. Δεν μπορεί να μην τους γνωρίζετε: είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι από τις πορτοκαλί εμφανίσεις τους και τις πολυπληθείς «αποστολές» τους σε μικρούς και μεγάλους αγώνες σε όλη την Ελλάδα. Οι ΣΑΦΑΝίτες, λοιπόν, με τη συμπαράσταση του Δήμου της Νέας Σμύρνης στήνουν τον όμορφα δυσκολούτσικο αγώνα τους με άψογες παροχές και χωρίς κανένα κόστος συμμετοχής για τους δρομείς, πράγμα ολοένα και πιο σπάνιο τελευταία. Τρίτον, γιατί η πλατεία της Νέας Σμύρνης (όπου ξεκινά και τελειώνει ο αγώνας, έχει τη γοητεία της), πως να το κάνουμε!
Ο 11ος Γύρος της Νέας Σμύρνης είναι, λοιπόν, προ των πυλών. Το ραντεβού δίνεται για την επόμενη Κυριακή 17 Μαΐου. Ωρα εκκίνησης 09.30.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας. Ολοι οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη, ενώ οι ανήλικοι τρέχουν με ευθύνη των γονέων τους. Και μπορεί ο Γύρος να είναι αγώνας, αλλά δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα: όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο, αλλά βραβεύσεις κατηγοριών δεν θα υπάρξουν.

Δωρεάν η συμμετοχή

Δηλώσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά εδώhttp://bit.ly/safans. Εγκυρες θα θεωρηθούν μόνο όσες αιτήσεις υποβληθούν μέχρι και τη Δευτέρα 11 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες στοwww.safans.gr, στο γραφείο του Συλλόγου μέσα στο Αλσος Νέας Σμύρνης καθώς και στα Δημοτικά Γυμναστήρια.