Δεκαεπταμελής θα είναι η Εξεταστική Επιτροπή που θα συγκροτηθεί για τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια, τουλάχιστον αυτό ανακοινώθηκε χθες από την Πρόεδρο της Βουλής.

Οι εργασίες της αναμένεται να ξεκινήσουν περίπου στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και θα έχουν εξάμηνη διάρκεια, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών και την υποβολή του πορίσματός της θα είναι μέχρι την 6η Οκτωβρίου του 2015.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζουν και τα μέλη των κομμάτων που θα πλαισιώσουν την Επιτροπή. Πρόκειται για τον Δημήτρη Βίτσα, τη Νίνα Κασιμάτη, τη Χαρούλα Καφαντάρη, την Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, τον Κώστα Λαπαβίτσα, τον Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Αντώνη Συρίγο και τον Γιώργο Ψυχογιό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Επιτροπή από την αξιωματική αντιπολίτευση θα συμμετάσχουν ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Σάββας Αναστασιάδης, ο Μάκης Βορίδης και ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Τη Χρυσή Αυγή θα εκπροσωπήσει στην Επιτροπή ο Γιώργος Γαλέος, Το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς, το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, τους ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος και το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος.