Το άκουσα μετά από καιρό χθες βράδυ στο ραδιόφωνο και μου έχει κολλήσει. To «Bigger than us» των White Lies μπορεί να είναι του 2011, αλλά επ’ ουδενί δεν έχει την αίσθηση παλιού. Θα πει κανείς, καλά, 4 χρονάκια είναι, δεν είναι καμιά δεκαετία. Ναι, αλλά λίγα χιτάκια έρχονται και φεύγουν σε μια περίοδο λίγων μηνών;

Αλλαγή πορείας, πάμε στο εγκυκλοπαιδικό κομμάτι.

Οι White Lies είναι ένα τρίο Βρετανών (τι πρωτότυπο, ε;) από το Ίλινγκ του Λονδίνου. Το σχήμα είναι ήδη (ή μόλις, εξαρτάται πώς το βλέπει ο καθένας) 8 ετών, στη διάρκεια των οποίων έχουν βγάλει τρεις δίσκους. Ξεκινώντας από πιο χορευτική indie ροκ, σταδιακά σκούρυναν λίγο τον ήχο τους με στοιχεία goth και γκριζάρισαν κάπως.

Το «Bigger than us» ήταν το σινγκλ του δεύτερου δίσκου τους «Ritual». Σωστή (εμπορικά) κίνηση, μιας και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα του δίσκου. Το δε βίντεο αποτελεί φόρο τιμής στον E.T. του Σπίλμπεργκ. Υπάρχουν και διάφορα αλληγορικά στοιχεία σε άμεση σχέση με τους στίχους του τραγουδιού. Μπορεί και όχι, φυσικά, κι όλα να είναι μια σύμπτωση – πρώτη φορά θα είναι;..