Και να που τελικά υπάρχει ενδιαφέρον, και μάλιστα μεγάλο για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ. Τις προάλλες σας ενημέρωσα για την πρόθεση του απερχόμενου γραμματέα του κόμματος Θανάση Θεοχαρόπουλου να είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου.

Υστερα από αυτή την εξέλιξη εντάθηκαν οι πιέσεις προς τον Φώτη Κουβέλη να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προωθήσει κάποιον από την προεδρική πλευρά που θα αντιπαρατεθεί με τον Θεοχαρόπουλο.

Επειτα από έντονες πιέσεις και αρκετά μπρος – πίσω (πρωτότυπο για τη ΔΗΜΑΡ), φαίνεται πως βρέθηκε ο εκλεκτός του Κουβέλη. Πρόκειται για τον στενό του συνεργάτη Σάκη Παπαθανασίου. Αυτός είναι που θα προσπαθήσει να κρατήσει το κόμμα στις ιδρυτικές του καταβολές.

Ολες αυτές τις ημέρες έψαχνα να μάθω ποιοι στηρίζουν την υποψηφιότητα Θεοχαρόπουλου. Και δεν είναι άλλοι από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Τον Νίκο Τσούκαλη, τον Θόδωρο Μαργαρίτη και τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, δηλαδή την ομάδα που προσπαθούσε κατά τη διάρκεια της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο να βρει συμβιβαστική λύση προκειμένου η χώρα να μην πάει σε εκλογές.

Τώρα, τι ακριβώς προσδοκούν από αυτή την υποψηφιότητα δεν ξέρω. Αυτό που μοιάζει μάλλον σίγουρο, είναι η ρήξη με τον πολιτικό τους μέντορα Φώτη Κουβέλη.

Διάψευση Λυκούδη

Και εφόσον ο λόγος για την προεδρική εκλογή, να καταγράψω κάτι που πέρασε στα ψιλά. Το κάποτε alter ego του Κουβέλη, δηλαδή ο Σπύρος Λυκούδης, νυν βουλευτής του Ποταµιού, διέψευσε τη διάψευση του κυρ Φώτη, δηλώνοντας στα ερτζιανά ότι πράγματι η προηγούµενη συγκυβέρνηση είχε προτείνει στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δηµοκρατίας και αυτός είχε απαντήσει θετικά.

Σας θυμίζω ότι αυτό είχε αποκαλύψει, στην εκποµπή OΝline του Μega, ο Αντώνης Σαµαράς, τον οποίο βέβαια στήριξε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Καλά, θα µου πείτε, αναµενόµενο µιας και συγκυβερνούσαν.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεκριµένα, είπε ο Λυκούδης, του είχε ζητήσει να διερευνήσει τις κουβελικές προθέσεις, κοινώς αν ενδιαφερόταν. Και αυτός ενδιαφερόταν. Σας παραθέτω την ακριβή αποµαγνητοφώνηση για του λόγου το αληθές: «Δεν γνωρίζω αν υπήρξε απευθείας επαφή ή πρόταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ µε τον κ. Κουβέλη, γνωρίζω µόνο ότι εµένα µου ζητήθηκε να µεταφέρω αυτή την πρόθεση και η απάντηση του κ. Κουβέλη ήταν θετική. Μέχρι εκεί».

Δεν βάζω το χέρι µου στη φωτιά, αλλά είναι τρεις εναντίον ενός. Και ο ένας από τους τρεις ήταν το δεξί χέρι του προαναφερθέντος ενός εκείνη την περίοδο. Αρα;