Σας έχω ενημερώσει εδώ και καιρό για τις διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εσωκομματικές συνάξεις είναι συνεχείς, άλλες μικρότερες, άλλες μεγαλύτερες, άλλες φανερές και άλλες κρυφές.

Ηρθε λοιπόν η ώρα της ομάδας των 53, που αποτελείται από την άτυπη αριστερή πτέρυγα της τάσης ΑΡΕΝ του Αλέξη Τσίπρα και την επίσης πιστή στον πρόεδρο ΑΝΑΣΑ, να πραγματοποιήσουν τη δικιά τους, δημόσια εκδήλωση.

Επειδή όμως οι 53, όπως σας έχω πει το προηγούμενο διάστημα, δεν είναι πλέον 53 αλλά αρκετοί περισσότεροι και με ακόμη περισσότερες συμπάθειες έχουν δώσει τον τίτλο 53+ στην ομάδα τους.

Η εκδήλωση θα έχει τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, το κράτος. Σχέδιο κοινωνικού μετασχηματισμού σε συνθήκες πολιτικών εκβιασμών και οικονομικής ομηρείας» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Απριλίου, στις 19.30 στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84, στο Γκάζι. Θα μιλήσουν ο διευθυντής της ΚΟ Κώστας Αθανασίου, ο γραμματέας της ΚΟ Χρήστος Μαντάς, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος, η βουλευτής Α’ Πειραιά Ελένη Σταματάκη και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (και βουλευτής Β’ Αθήνας) Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Περιμένω με ανυπομονησία να δω ποιοι τελικά από τους φίλους της ομάδας θα παραστούν στην εκδήλωση αυτή. Νομίζω ότι οι τοποθετήσεις θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα δείξουν την κατεύθυνση που θα πάρουν και εάν θα κινηθούν για τη συγκρότηση νέας τάσης, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις των στελεχών που την αποτελούν.