Σε επίπεδο ανακοινώσεων συνεχίστηκε ο πόλεμος της Χαλκιδικής. Τη σκυτάλη από τους διαδηλωτές ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού πήρε το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς επιτέθηκε στην εταιρεία Eldorado Gold λέγοντας ότι συμπεριφέρεται ως κράτος εν κράτει, και χαρακτηρίζει τους εργαζομένους στα μεταλλεία «αγανακτισμένους» υπαλλήλους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από την εταιρεία.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και δεν μπορούν να παίζουν με τη δημοκρατική νομιμότητα» αναφέρεται χαρακτηριστικά από το υπουργείο.

Οι μεταλλωρύχοι από την πλευρά τους αντέδρασαν μιλώντας για κίνηση πανικού από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Και ερωτούν το υπουργείο: «Πού είναι η ευαισθησία σας στην οικονομική ασφυξία της προ του Αθω Χαλκιδικής, όταν τα κινήματα κατά της επένδυσης χρυσού κρατούσαν επί εβδομάδες αποκλεισμένη την περιοχή και την Αθωνική Πολιτεία; Πού ήταν η ευαισθησία σας όταν εκδιώχθηκαν τα παιδιά μας από τα σχολεία της Ιερισσού και όταν καίγονταν αστυνομικά τμήματα;».

Και μέσα σε όλα αυτά, η Ομοσπονδία των Αστυνομικών Υπαλλήλων με μια σκληρή ανακοίνωση κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της ως προς την επένδυση στη Χαλκιδική και να πάψει να χρησιμοποιείται η Αστυνομία ως σάκος του μποξ. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να επιστρέψει στην εποχή που ήταν έρμαιο πολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων. Καλά ξεμπερδέματα, που λέει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.